2023. szeptember 26., kedd

Házmestertempó

Felfüggesztették egy telexes újságíró parlamenti belépőjét, mert állítólag elaludt az országos gyűlésben. Amivel megsértette annak tekintélyét, és ezért pár hónapig nem mehet oda. Eleve minek ment oda? A magyar parlament egy kibaszott bábszínház, érdemi vita és szakmai munka nélküli ócska szavazógép, a parlamentarizmus paródiája. Ahol egyszerűen a kétharmad megszavazza a pártvezér kancellár meg hűbéresei ötleteit, a forma kedvéért meg néha alájuk is kérdeznek. De ettől még báb színház.

Szóval egy olyasvalami, aminek nincs is tekintélye, tehát azt nem is lehet megsérteni. De bajszos Kövér Házmesternek döbrögi-tudata van, ha valamelyik ellenzéki képviselőnek nem tetszik a pofája, az bármilyen próságért milliós büntetést kaphat, az illető meg még örülhet hogy nem húzatja deresre.

A telexes fazont meg egy (minő véletlen, minő csodálatos összeállása a dolgoknak) egy megafonos kormányhitű droid szúrta ki, és dobta fel. Amúgy meg ha bealudt, abban mi a fura?  Valljuk be, a parlamenti bábszínház nem egy Alien, Terminátor 2, vagy Die Hard 3, hogy végig bírjuk izgulni. De a megafonos forma igazi viceházmester, illik a bajszos Kövér alá, ha már ilyen kis feljelentgetős a lelkem.

A kormánypárti frakció (részlet)
hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése