2023. szeptember 27., szerda

Nacionalista Internacionálé

Jól hangzik, nem? A Felcsútok Géniusza valami ilyesmit igyekszik összekalapálni Európában, hogy mondjuk mi, Szlovákia (feltéve ha nyer a Fico-féle banda), Szerbia, meg Belarusz, azt' nagyjából ennyi. Ebből a Fantasztikus Négyesből ráadásul kettő nem is EU-tag, ezért is fontos a Smer (Fico) nyerjen, hogy legalább egy kurva szövetségese legyen már az unión belül is. (A kurva itt most tényleg indokolt jelző, nem pusztán stilisztikai húha.) 
Mert hát a pártvezér és kancellár mostanában már olyan világhatalmakkal van jóban (VV Putyin birodalmán kívül), mint Azerbajdzsán, Türkmenisztán vagy Erdogánia (régebben: Törökország), amik hát nem azok kimondott mintademokráciák. Vagyis nagyjából mint mára mi sem. Közben meg rohadtul meg van sértődve az unióra, és csapatai harcban állnak vele, jellemző módon már ki se mondják hogy Európai Unió, csak annyit hogy Brüsszel. Így lett a belga főváros nevéből a kormányhitűek körében, mára szitokszó. Fincsi. Arról nem is szólva, hogy mi van ha speciel szlovák nacionalisták pont utálják a magyarokat, és viszont, közben meg szövetséget akarnak kötni...

Az alábbi plakát az idei ARC plakátkiállításon  erről meg is emlékezett egy pályamű, ami a személyes kedvencem, íme:

index.hu

Eleve jó, ahogy a kormányzati plakátkampányok "kék alapon sárga betűkkel valami aljas und ostoba hazugság" formanyelvét használja, és az már csak hab a torkán, hogy közben tartalmában finoman odaszúr a felcsútisták egyre inkább (vagy már főleg?) kádárista tempójának.

Mert ha valakinek nem lenne meg:
"Kísértet járja be Európát - a kommunizmus kísértete. Szent hajszára szövetkezett a kísértet ellen a régi Európának minden hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok, és német rendőrök."
(Karl Marx - Friedrich Engels: Kommunista kiáltvány)

Na ja, így kezdőik a híres szöveg, a két nagyszakállú szerzőnek is Európa hatalmaival volt baja ( a felcsútinál ez mínusz a cár, az aktuálisnak ő haverja), csak ők nem sértettek voltak, inkább dühösek. Nálunk viszont a Zsebnapóleon egyszer - nyilván véletlenül - elmondta, hogy neki már a nyolcvanas években sem a rendszerrel volt baja, csak azokkal, akik vezették. Vagyis mivel EU-ban nem ő mondja meg, mi merre a mennyi, vérig van sértve, és inkább szabadságharcot hirdet a szervezet ellen, melynek amúgy tagjai vagyunk. Hiába no, tehetséges politikus ő, csak ócska jellem, azaz nem államférfi, inkább egy toporzékoló óvodás, ami abból is látszik, ahogy rendre össze-vissza beszél, napi vélt érdekei mentén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése