2023. szeptember 2., szombat

Állomásozó csapatok

Lukasenka belorusz diktátor elvtárs, admirális-generális és lélekben még mindig falusi kolhozelnök aszongya, hogy hülyeség, hogy a Wagner nevű szervezett bűnözői csoport (eufemisztikusan: zsoldossereg) vonzljon ki az országából, mikor a szomszédos Lengyelországban is NATO-csapatok állomásoznak.

Csak finoman jelzem, hogy más csapatok nem is tudnának ott állomásozni, elvégre Lengyelország is NATO-tag, tehát az összes lengyel katona NATO-csapatokat alkot, ahogy az összes magyar is, még a huszárok is! Amúgy meg egy katonai szövetségnek pont az együttműködés lenne a lényege, és fegyveres erők esetében ez mérsékelten működne például Skype-on. Közös kiképzések, hadgyakorlatok mifenék, plusz most még a közelben zajló vérontás ugye, szóval Belarusz téeszelnöke vagy ostoba, mint a sár, vagy mégis inkább csak egy cinikus szociopata.

Amúgy nem is tudom, mi lenne a szerinte helyes megfejtés, gondolom az, hogy Lengyelországból menjen haza az összes külföldi katona, szakértő és efféle, aztán meg szüntessék meg a komplett lengyel hadsereget, és akkor nem lesz több NATO-katona az országban. Hogy ez a belorusz seggfejnek pontosan miért is lenne jó, az teljesen ködös, a wagneres csávókat be lehet védeni kissé, csak ők nem egy katonai szövetség keretében vannak ott, hanem jobb híján. Plusz jelentős részben börtönökből toborzott nehéz bűnözők, akiket valószínűleg a brüsszeli NATO-központ sok kilométeres körzetében sem látnának szívesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése