2023. szeptember 26., kedd

A Maszk

A nap legsírvavigadósabb híre, hogy Novák Kösságelnökasszony az Elon Musk nevű szocipata milliárdossal találkozott Austinban, Texasban. Mer' hogy nem értem, hogy de minek? A hírek szerint olyan dolgokról beszéltek, mint a "családok szabadságharca", meg hogy Ukrajnában béke köll, de lehetőleg tegnapelőttre máma még. Namost, adódik itt néhány kínzó kérdés, miszerint:

- Mi a búbánat az a családok szabadságharca? Mert szabadságharcot elnyomás ellen szokás vívni, de nem látom jönni, kik akarják elnyomni a családokat? Gondolom ez is csak valami kommunikációs bullshit, igen nagyon békepárti Ártunk és Ormányunk ugyanis folyamatosan harcol valaki vagy valami ellen, szóval Novák néni is szükségét érezte hogy harcot hirdessen, bár valószínűbb, hogy egyszerűen csak kiadták neki, hogy Katika, most ez a brossúra, most ezt kell nyomni.

- Mi dolga volt neki egyáltalán Ilon Maszkkal? Mert odáig oké, hogy a faszi egy, láthatóan az őrület határán táncoló tech-milliárdos, aki lassan félistenre keresi (és füvezi) magát, legalább is ő így éli meg belülről, meg Trampli Elnö Kúr lelkes híve, szóval beleillik a NER világképébe, nade hogy a családok? Ő speciel háromszor vált el (és kétszer ugyanattól a nőtől) plusz volt még három élettársa, van összesen tizenegy gyereke, az utolsó három a Grimes nevű, ilyen popszakmai izétől, pontosabban béranyáktól. Nyilvánvalóan alfahím-komplexusa van Maszknak, ami még bele is illene a felcsútisták keresztény-konzervatív családképébe, de többi meg nagyon nem. (Mondjuk feléjük is mindenki válik, Tóni már többször is, egyesek ereszen másznak le, mások jachton kurváznak, szóval lehet hogy a félőrült szupergazdaghoz képest nincs is akkora differansz.)

- Mi köze van az orosz-ukrán háborúhoz Maszknak? A Novákot még értem, ő mégis csak a Felcsútok Géniuszának kesztyűbábja, a háború meg egy szomszédos országban ugyebár, de mi faszt bír tárgyalni erről Maszkkal? És tényleg azért kellett Texasba utazni, hogy ez két, egyáltalán nem világpolitikai tényező, ilyeneket mondjon, hogy jobb lenne a béke, mint a háború? (Oké, Maszk igazi oligarcha, abban az értelemben hogy olyan nagyon gazdag pöcs, aki a politikát is szeretné befolyásolni, de ettől még nem ő fújja a passzátszelet, bármit is gondoljon magáról.)

- És végül: Milyen kínos már az, hogy egy államfő egy másik államba utazik, és ott senki hivatalosság nem fogadja, nem hogy a Fehér Házból (az elnök nyilván szóba se jöhet), de három szinten lejjebbről sem igen. Biztos magánlátogatásnak hívják ilyenkor az ilyesmit, csak ugye Veresné (tényleg, ez is a neve) magán is közpénzből szok lenni. Rohadt sok közpénzből. Pláne ahhoz képest, amit meg ahogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése