2023. szeptember 5., kedd

Úri muri

A felcsúti döbrögi saját lábon álló veje "úri elitklubot" nyit Budán, hol az az angol privát klubok évszázados hagyományait akarja meghonosítani, a kifinomult polgári értékek mentén. Remélem ezt tényleg komolyan gondolja, mert viccnek nagyon szar lenne.

Tiborcz nertárs még azon a kulturális nívón sincs, mint a Bák Bán-beli névrokona, amennyiben még csak nem is paraszt (az egy rendes megélhetési forma), hanem szimpla élősködő, és pláne nem úriember, csak egy családilag felkapaszkodott parvenü. Bunkó újgazdag, aki a pénztől máris a klasszikus polgári értékeket képviselő gentlemannek tekinti magát, miközben egy igazi angol elitklubba legfeljebb csak azért engednék be, hogy felmossa a folyosót.

Amúgy tényleg dermesztő nézni, ahogy ez a hatalmi (nem kulturális) elit egyre inkább egyfajta újarisztokráciaként definiálja magát. Pedig sima szociopata orkok, most meg csinálnak maguknak egy zártkörű klubot, ami persze fontos, ha az ember a 3K mentén működik. Miszerint Korrupció, Kokain, Kurvák. Talán pont ezért kell a sok ostoba külsőség, hogy kúria, vármegye, főispán, meg a hasonló felesleges naftalinszagú baromság. Ezek jó kis díszletek, amik mögött például Borkai kolléga is nyugodtan csapathatja Fekete Pákóra, lyukas zokniban, a polgári mentalitás mentén, nyilván.

És emlékszem, mekkora hisztit vert ki a felcsútista szekta, mikor az akkor kormánypárt MSZP rendezett egy kihelyezett frakcióülést a Söjtör nevű faluban, és több százezerért rendeltek ebédet. Lazacot is, bazmeg! Több százezerért ebédelt mittomén, 80-100 ember. és rögtön jött hogy luxusbalodal, meg hogy limuzinszocialisták. Azóta meg a nagy luxusjact sem elég nekik, a nagyon nagy kell (meghosszabbítják Bicskéig ugyebár), Hatvanpusztán épül a pártvezér és kancellár családi kastélya, Tóni miniszter meg helikopterrel viszi a Louis Vuitton táskáját, mert egy prosztó Audiba mégsem szállhat be vele, az nem lenne méltó.

Ja, és Tiborc őrgróf cégét (az egyiket) úgy hívják, hogy BDPST Group, ez csinálja most az úriklubot. Viszont az elején belinkelt HVG cikk egyik hozzászólója javasolt egy jobbat: BDSKRVNYD Group. No more comment...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése