2016. november 16., szerda

Dafke

Azt mondta a miniszterelnök, minél jobban támadjáka rogántalal nevű minisztert, ő annál inkább metartaja miniszternek, mert csak. Itt nincs olyan, hogy rajta kívül másnak is igaza legyen, a nap is akkor kel fel, amikor ő mondja, és nem az van, amit az ellenzék állít, azaz hogy van egy naptárja és nem fél használni, ha meg akarja tudni a napkelte idejét. (Valamint ő szarta a passzátszelet és fújja a spanyolviaszt, neki minden egyszerű, mint Gordiusz tojása.)

De ez a miniszterezés ez igazán figyelemre méltó. (Én miniszterezek, te miniszterezel, ő miniszterezik. Vagy miniszterel, tekintettel a kontextusra.) Aktuálisan az a brosssúra, hogy ha egy miniszter feltűnő disznóságokat csinál, azzal csak megerősíti pozícióját, még inkább össszeminiszterkedi magát, érdemeire való tekintettel nyilván. E logika mentén Hókuszpóknak is járna egy tárca, én emberügyi minisztert csinálnék belőle, a szakmája amúgy is rokon Balog páterével, meg olyan paposan is öltözik, az egészségügyhöz meg az oktatáshoz ő sem ért, szóval ideális jelölt.
Darth Vader nemcsak hogy miniszter lehetne a jelenlegi agyar kormányban, de ezen felül járna neki egy közepes méretű megye, meg a Köztársasági Birodalmi Érdemrend skalpokkal díszített parancsnoki fokozata, súlyosabb esetben egy felterjesztés a Béke Nobel-díjra, utóbbináll úgyis hagyomány hogy háborús bűnösök és közhatalmat gyakorló pszichopaták kapják.

Persze lehet hogy a nemzetközi kitüntetések nem jönnének össze olyan könnyen, még egy rogánantali kaliberű botrányhősnek sem, mert pártunk és kormányunk minden igyekezete ellenére még mindig az a helyzet, hogy a világ nagy része hozzánk képest külöldi, és nem értik a sajtos magyar észjárást. Pontosabban a felcsúti dafke hozzáállásáról azt gondolják, hogy valahol a kisgyermekkor  végén el kellet volna hagynia, és nem igazságos, hogy egykomplett ország szív ennek elmaradása miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése