2016. november 7., hétfő

NOSzF

Ma van november hetedike, ami a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója, ami persze hülyén hangzik, de az egészről egy Julián Gergely nevű naptárkészítő tehet, aki megfeledkezett az oroszokról, forradalmi helyzetben pláne.

De kezdjük az elején:
Eleinet dínók voltak mindenfelé, aztán jött egy nagy aszteroida és kihaltak vagy madarak lettek később. Felemelkedtek viszont az emlősök, lemásztak a ffáról, és lettek az emberek a hatodik napon (szimbolikusan persze), akik föltalálták a kőbaltát, a kőlándzsát és a légvédelmi ballisztikus kőrakétát, majd nekiálltak háborúzni.
A háborúkat időnként úgynevezett civilizációs fejlődési szakaszokkal tagolták, legfőképp hogy még jobb fegyvereket találjanak fel, majd folytatták a mészárlást és az elnyomást, a két kedvenc foglalatosságukat, és közben kizsákmányolták a gyengébbeket, elvégre mindig az elnyomottak fizették a mészárlásokat, míg le nem mészárolták őket.

Néha ebből elege lett az elnyomottaknak, és maguk kezdtek mészárlásba valamint spontán fosztogatásba, és hívták mindezt forradalomnak. Ilyen forradalom volt az Angol Polgári, a Nagy Francia, a 48-49-es És Szabadságharc. (A forradalmak sajátja egyébként a helycsere, abszolutizmus helyett jakobinus diktatúra, avagy onnantól más mondja meg kit kell mészárolni, más áll a lószerszám rosszabbik végén. Fülkeforr mondhatnánk, de minek.)
És ilyen forradalom volt a NOSzF is Oroszországban, ahol egyfelől leváltották a cárt másik oroszok, másfelől meg elsajátították Vlagyimir Alekszejevics Guzman szentpétervári posztókereskedő boltját és likvid tőkéjét, barátságos fegyveresek, életveszélyes fenyegetés által. És hívták ezt forradalomnak, a cárt később egyébként kivégezték (az ilyesmit ritkán élik túl az uralkodók), a Guzmanok sorsáról nincs további információ.

A forradalom a saját mitológiája szerint úgy kezdődött, hog az Auróra nevű patyomkinpáncélos lőtte a Téli Palotát, ami ettől aztán képtárrá alakult, a hatalmat meg némi belső villongások után átvette Vlagyimir Iljics Lennon (őt aztán New Yorkban lőtte le egy őrült, Dakotában), akitől aztán a fia, Sztálin örökölte a trónt (ő bajszos volt és orgonakészítő), de aztán meghalt, amitől viszont nem lett forradalom.
Lennont a Vörös Téren (oroszul Red Square) állványozták fel balzsammal múmiázva, Sztálint elkarmolták ugyanott, csak később.

És a Beatles soha többé nem állt össze, nagyon sok pénzért sem. Erre emlékezünk november heteikén, ami ma van, ezen a borús októberi napon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése