2016. november 21., hétfő

Monday, bloody monday...

Aki eddig mindig a sátor tetején volt, annak a sátor alja új hely. Ilyen és némileg rosszabb szóvicekkel szórakoztatom magam elalvás ellen, hiába no, volt zsinórban három szombatom a munkahelyen, és erre jön a szokásos hétfői túlóra, pedig én már dél körül kis híján lefejelem az asztalt.

A munkahelyi fáradtság ellen a legjobb ha az ember nem dolgozik, de ez csak azoknál működik, akik alapjáraton is jól bírják az éhezést, kedvelik a fűtetlen lakást és felesleges hóbortnak tartják a személyes higiénia javát. Vagyis nincs szükségük pénzre, ezért nem kell fáradtan lenniük a munkában, heverészhetnek egész nap otthon, később a híd alatt. (A munka elkerülésének alternatív módja, ha beállunk egy szektába, de a legtöbbször hamar kiderül, hogy ott még többet kell dolgozni, és e mellett lehet éhezni, fázni und hasonlókat művelni, a spiritualitás és az ingadozó vércukorsszint fényében.)

A többség viszont dolgozik, vacak munkahelyen, tuskó főnökökkel megalázó fizetésért, aminek jelentős részét aztán rögtön elszedik holmi szolgáltatók, akik csökönyösen pénzt követelnek azért, hogy a lakásban legyen áram vagy kábeltévé, pedig egyértelmű, hogy ezek pont olyan alapvető lételemeink, mint a levegő, azért viszont mégsem szednek pénzt. Arról nem is beszélve, hogy pl. az áram az szénből lesz, olajból vagy gázból, esetleg atomból, de egyik sem az áramszolgáltatóé, csak kilopják ezeket a földből, de én már fizessek nekik. Mindegy, van itthon is sok atom, csak még nem tudom hasítani őket, az áramot meg majd kiveszem a villámból, mikor jön lefele, és akkor  nem kell annyi pénz, és  nem kell annyit dolgozni majd.

De most még sokat, mert kell venni sajtot meg internetet, a sok munka viszont álmossá tesz, nyúzottá és bármire alkalmatlanná, és nincs az pögető ami segíthet, pedig már redbullos kávéval veszem be a koffeintablettát. Ami meg ennél durvább, az már illegális, pedig a Luftwaffe pilótái is bírták a londoni oda-vissza éjjeli bevetéseket, a maiaknál sokkal lassabb gépeikkel is, de hát a fajvédő ideológia és az amfetamin kettőse szárnyakat ad.
Nekem viszont nem használ már semmi, nincs az a szájpadlás-zsibbasztó mentolos cukor, ami felráz, az  ágyamról fantáziálni meg kifejezetten ellenjavallt, így néha felállok, odamegyek egy szekrényhez, mintha dolgom lenne ott, kimegyek vécére pedig nem indokolt (pláne a fél tizenegyes álmossági roham alkalmával, olyankor már járt ott a Büdös Bácsi, és kora délutánig elviselhetetlen a mikroklíma), de a járkálástól kissé felébredek, és egy darabíg bírom. Lehetne persze beszélgetni is, de alapvetően nem bírom az embereket, illetve igen, csak akkor nem, ha néznek, beszélnek, levegőt vesznek, hangot adnak ki vagy szaguk van.
Így aztán félóránként ellenőrzöm, megvan-e még egy bizonyos fiók, meg próbálok valami humoros hallgatnivalót keresni valamelyik rádióban, de hétfőn ez reménytelen, a konzerv hallgatnivalómban meg csak hülye szóviccek jönnek.
Hogy a mennyország az biztos Oroszországban van, mert ott Szent Péter vár.
És ez még csak a hétfő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése