2016. november 24., csütörtök

Greatest Hits

„A magyar név megint great lesz
Méltó régi nagy híréhez”
(kommentelő a 444-en)

Nagyköveti eligazításttartott a múl héten a Századvég valamelyik igazgatója (ez már eleve milyen szép, egy cég embere tart „eligazítást” nagyköveteknek), valami olyasmiről, hogyan lehet újrapozicionálni a Magyarországról kialakult képet, legalább is ilyesmit várhatnak el egy nagykövettől, a rák gyógyszerét másnak kell majd felfedeznie.
A derék századvéges csak azt elemezgeti, mi a siker igazából, és milyen összetevői vannak a balsorakitrégentép kontextusában, de az egész angol nyelvű izére leginkább azt lehetne mondani, hogy bullshit. Ha már.
De a lényeg, hogy Mék Hángöri Grét Egen! (a trumpnál ugyanez van amerikával, de ha már a főnök annak idején ellopta a Forza Italia!-t, akkor ezt most miért is ne?), de hogy ez most országmarketing-stratégia, politikai program vagy pogácsarecept, az egyáltalán nem derül ki.

Hogy Hángöri mikor is volt grét pontosan, az nem tudható (de hogy legalább is részben a Nájkitól lesz, az már tuti), talán a Habsburg birodalomra gondolnak indokolatlanul, vagy az Osztrák-Magyar monarchiára kicsit megalapozottabban, de félő, ennél súlyosabb a dolog. Nevezetesen, hogy bizonyos hitler adolf közbenjárával elkövetett országnagyobbítás lehet a hivatkozási alap, de ugye akkor csak egy kicsit lettünk grét, aztán megint nem, sőt ami akkor és utána jött, az nem volt grét, sem fenszi, sem szexi, még ötvenhatban sem. (De  ha valakinek – mint például az évfordulós 56-os kampány tervezőinek láthatólag – a kisfiúk dobtáras géppisztollyal a szexik, az sürgősen forduljon orvoshoz, előrehaladottabb állapotban adja fel magát a legközelebbi rendőrörsön.)

Amúgy a  legyünk újra nagyok duma ellopása a trumptól végül is nem akkora gáz, mondhatni jól rímel a trump szellemiségére, lopni nem bűn, legfeljebb hiba, de csak akkor, ha számon kéri rajtad valaki, akinél nem tudsz hangosabb és/vagy agresszívabb lenni.

Pártunk és kormányunk persze már megatlálta magának egy ideje a lendő elnököt, aki egy gazdag és agresszív bunkó, e tekintetbben a fideszkádéenpés nagyvállakozó prototípusa, már várjuk mikor épít PénztárosLőrinc is ízéstelen felhőkarcolókat magyar városokba, bár azokon nem az ő neve lenne, hanem a futtatójáé.
Jó hír viszont, hogy a trump is akarja az olimpiát, márpedig amit ő akar, az ugye nagyon akarva van, így talán megússzuk az évszázad pénzlenyúlását olimpiarendezésnek álcázva, már csak az kellene, hogy Vlagyimir Vlagyimiirovics nagyok akarjon magának atomerőművet, de annyira, hogy nekünk már ne is jusson belőle.

Így lenne mit elszórni a blek frájdéjen, és hát oda kell is a pénz, mit valami cég rádióreklámjában hallottam, náluk a blek frájdéj négy napig tart, a blek víkenden át a blek mándéjig, jövőre meg sem álunk a blek hónapig, így erőmű meg olimpia helyett veszünk HD felbontású turmixgépet, 32 GB-s mikrosütőt és grillezős laptopot, a plüssállatoknak és a szobanövényeknek is külön-külön.

Az már igazán grét lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése