2016. november 9., szerda

Tramp-trampraram

Máma már mindenki trampol, trampból van a Hold, tramp folyik a csapból, róla szólnak a hírek, vele van tele a sajtó, tramp alakú felhők úsznak az égen. Merthogy megvolt az elnökválasztás, a nagy összecsapás, hilöri vesztett, dehát ilyen névvel hogy hilöri mégis mire számított (többre mint a tramp a legendás frizurájával), a tramp legalább donald, az meg egy kacsa, meg egy rágó volt, jobb ízű mint a tramp lehet, még a kacsaa is.

A számos ám együtt sem okos amerikaiaknak sikerült megválasztaniuk a körülményekhez képest leghitlerebb elnököt, persze később adódhatnak olyan körülmények, hogy még nála is hitlerebb elnöke lesz az usának, de őt majd a szíjjájé delegálja és perverz mód Vaszilijnek fogják hívni, pedig Borisz lesz az igazi neve, akit Grisának beccéznek majd, csak az ellenség összezavarása okán.
Addig is marad a tramp, aki pár milliárd dollárját vegyítette a redneck mentalitással,  adott bele egy kis kukluxklános árnyalatot meg egy csipetnyit egy bekokózott, botrányhős rocksztár szarokbele mentalitásából, és ebből lett a fölényes győzelem, nem a hülye haja segítségével, hanem annak ellenére.

Kormányozni nyilván nem tud, eddig csak céget vezetett, az meg nem ugyanaz, de talán nem rúg ki minden hozzáértő embert az adminisztrációból, és nem akar atomrakétákkal villanyvonatozni és a kupikban kerüli az észak koreai kémeket, akkor is ha nimfomán japán iskoláslánynak öltöznek. Ha erre figyel és szobatiszta marad, talán nem csinál túl nagy kalamajkákat, és nem kell a szíjájénak lelövetnie Dallasban, vagy Szarajevóban.


Hilöri bukása egyébként egyvalamire biztos jó, most már talán megússzák a jenkik a Clinton-klánt. Volt már Kennedy-klán (sőt, van is), legújabban meg Bushék szaporodták tele az államvezetést. Az idősebb Bush alelnök volt, később elnök, az egyik fia is elnök lett, a másik megmaradt egyszerű kétkezi kormányzónak (ez amolyan jómunkásembe csak limuzinnal és magánrepülővel), tényleg nem hiányzott egy Clinton-klán is, az usa polikai berendezkedése már így is a kelleténél jobban hasonlít a felvilágosult abszolutizmusra, melyből ugye a felvilágosultság könnyen eltűnhet, ami meg marad az már a fenének sem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése