2019. szeptember 3., kedd

A vég kezdetének vége

A megváltás a múlt héten elmaradt, de legalább megvilágosodásom volt kétszer is, bár azóta elmúlt. Tanulság, hogy a fűszeres zöldségragu sok erős paprikával elsősorban epegörcsöt okoz és csak másodsorban megvilágosodást, bár lehet hogy így is megéri.
A világ amúgy is rohan a végítéletbe, a bolygónk lassan megszabadul az ember nevű fertőzéstől,  ideje lenne már legalább egy részmunkaidős betanított megváltónak, mire jön az apokalipszis négy lovasa, mert azok aztán nem szaroznak. De megfelelő szakember hiányában már egy apró kalipszis is hazavág minket csúnyán, úgyhogy ideje lenne a megváltó megkeresésének (angolul saviorspotting, hátha nem beszél magyarul, bár Jézus kolléga magyar volt mint tudjuk), mind emberileg, mind szakmailag.

Nekem a minap gyanús lett egy fazon a buszmegállóban, hogy hátha ő az, de hiába vertem, csak nem vallotta be. Viszont csúnya dolgokat mondott az Úrra, gondolom álcázás gyanánt, de engem nem tudott megvezetni, túl szakállas volt a mezítláb szandáljában. És ezzel jól el is tud vegyülni, mert például én is szakállas voltam aznap, és nem húztam zoknit  szandálhoz. És hát lehet, hogy csak Kalipszis Apó érkezésekor fedi fel magát (ami jogos, elvégre a görög apokalüpszisz feltárást, kinyilvánítást, felfedést jelent), és akkor rendez majd valami akciófilmes leszámolást nagy robbanásokkal, és lészen fogaknak hullatása és könnyeknek csikorgatása, de csak akkor. Addig meg hiába pofozom fel a megállóban, csak odatartja a másik arcát (azt hogy orcáját, büntetőjogi felelősségem okán én le nem írom), lehet hogy jobb lett volna megdobni kővel, mert a kenyerem az igazán fogytán van már.

De hogy mikor lesz az apokalipszissel kombinált bűnbocsánat-váltás, azt nem tudom, pedig nekem már sürgős lenne, zuhanórepülésben vagyok már egy ideje, de most aztán már tényleg közel a becsapódás. És előtte jó lenne megmenekülni, hisz nincs pénzem űrhajót venni, maradnom kell a Föld glóbusztekéjén, ahol a globális klímaváltozás ugye, meg a dínók is milyen hatékonyan tudtak kihalni.

Szegény emberek itt a környéken már vagy ezer éve várják a világvégét. Néhányan félik, de sokan már komolyan várják, hogy ne legyen több magány, nyomor, kapcsolati erőszak, háború és hogy végre ne azon kelljen folyamatosan görcsölni, hogy akkor most mi van a fogkővel, a mosópor aktív molekuláival meg a teszkós kuponokkal.
Tényleg rájuk férne egy kisebb, fapados apokalipszis, hogy végre el tudják engedni ezeket, meg aztán magukat is. Nekem meg elég lenne még egy megvilágosodás, hátha ez tartósabb lesz, és kitart mondjuk év végéig. Vagy a világ végéig, amelyik előbb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése