2019. szeptember 17., kedd

Bullshit-generátor az energiaszinten

Olyan sok ezoterikus/ parapszichológiai/ laposföldes vagy szimplán csak agyahagyott videót néztem mostanában a jutyúbon, hogy lassan én is tudnék csinálni egy ilyet. Mondjuk arcommal vállaltan pofázni egy kamerába azt nem, de írni azt tudok, nem jól, csak szeretek. Ráadásul minden második kedden megvilágosodom, felülemelkedem a földi létsík anyagi kötöttségein és a sok hülye szabályon, nekem ilyenkor már nem muszály különbséget tennem a pontos jé meg az elipszilon között, az csak a földhözragadtaknak való.

És ilyenkor jön a dimenzióváltás, amikor az összes eddigi inkarnációmat egyszerre élem meg, ez mondjuk nem nehéz, mert majdnem mindegyikben a falu bolondjaként végeztem, csak az különbség, hogy néha Uttar Pradesben tiszteltek afféle helyi szentként, máskor meg Shropshire-ben akartak vízbe fojtani, mint démonoktól megszállt birkapásztort. Kár hogy ezekre az inkarnációkra aztán később már nem emlékszem tisztán (mindig túl korán ébreszt fel egy ablakom alatt elhúzó mentő- vagy tűzoltóautó), de legalább van miért újra megvilágosodni a következő második kedden.
Ami egyébként nem feltétele annak, hogy egetverő marhaságokról értekezzek a neten, a lényeg annyi, hogy ne legyen semmi összefüggés a mondanivalómban, és legyen benne sok szakszerűen hangzó szavak, az alany és állítmányok egyeztetése meg nem fontosak. Ha elég sok kvantumszintű dimenziókapu, éteri energia, transzcendens síkon megnyíló szívcsakra, meg világkorszakokat elválasztó pólusváltás van benne és mindezt megfűszerezve azzal, hogy energiaszintek, meg tudatsíkok, akkor senkit nem fognak zavarni a nyelvtani merényletemmel, ezt is betudhattyák a felülemelkedettségemnek, a hejes írásommal eggyütt.

Egyébként óvatosan kell fogyasztani az ilyen videókat, mert bár tudományosan még nem bizonyított, de könnyen elképzelhető, hogy a túlfogyasztás agykárosodásához vezet, elvégre minden, legalább egy kicsit normális idegrendszer igyekszik védekezni az ilyen aljas támadások ellen:

"Az energia-vámpírizmus is hozzá... kapcsolódik az ilyen energia-vámpírizmust támogató állomáshoz, és ez táplálja szimbiózisban vagy parazitózisban, egy ilyen egregor. (a szerk.:WTF???) Az információ hatalma energiával kapcsolódik,  ez karmikus hatás. De vigyázni kell az egyensúllyal, nehogy azért lásson el energiával egy eszmerendszer, hogy még több energiát kapjon az eszmerendszer..."

És így megy ez órákon át, egy magát parapszichológusnak tituláló, lakótelepi vulgár-buddhista nyomja rendületlenül, az agysérültek üdvözült mosolyával az arcán. Ha már a hülyeségei agykárosodáshoz vezethetnek, jogos, hogy ő legyen az első áldozat. És ha jobban belegondolok, a csávó nem para- hanem protopszichológus, hisz a para előtag valamin túlit jelent, ám ő nem túl van a pszichológián, hanem még előtte, ahhoz is sokat kellene tanulnia, hogy legalább látótávolságban legyen tőle. (Már egy jó ideje azt írják a nevem alá a cikkeimnél, hogy szociálpszichológus, és úgy tűnik maga is kezdem komolyan venni, pedig nem kéne, bár az efféle parapszichológusokhoz képest akár lehetnék is.)

Meg vannak az okkultista mágusok, a táltos-sámán-ősmagyar boszorkányság, és a vele párhuzamosan futó angyalos-szűzmáriás-világvégevárós paradigmák között választani képtelen futóbolondok, akik sokszor meglepően jó csajok, értelmesnek tűnő kora harmincasok, egyenest az Elvarázsolt Pláza multiplexéből. Kis Roxfort, csipetnyi klasszikus antiszemitizmus (a népi vallásosság kissé modernizált szókészletével), egy evőkanál Jedi-mítosz, díszítésként kertévés ezoműsorok rontáslevevő formulái, de  fontos itt is az, hogy az egészben ne legyen fellhető összefüggés, de már az elemi logika is kerülendő. Mert ezek az ezocsajok és parafickók nem leírnak és pláne nem magyaráznak dolgokat, hanem kinyilatkoztatnak, főleg látomásos alapon, csak biztos csendesebb környéken laknak mint én, mert nem ébrednek fel a mentőkre, van idejük összeálmodni az ókori egyiptomi istenektől az ufó-angyalokig mindent, egy nagy ragacsos masszává.
Ezt aztán - inkább kevesebb, mint több sikerrel - szavakba öntik, és kirakják a jutyúbra, réveteg tekintetükkel együtt, hogy mind a három rajongójuk örüljön.

Ez például egy ilyen videó "fülszövege" (linket direkt nem szúrok be hozzá, azért nekem is van szívem), és valóban, maga videó, ahol egy betéppetnek és/vagy nagyon álmosnak tűnő csaj monologizál egy órán át, épp ennyire logikus és egymásra épülő, mint az alant látszik. Van itt minden, babilóniai kenyérlángos, szűzmária, művészetekre káros nap és férfi potencia, de úgy egymás mellé pakolva, hogy sokszor egy mondaton belül sem fedezhető fel az elemi logika, de nyomokban sem.

"Térfogatszámítás az idő függvényében, Nap, Hold és Föld bolygó közötti távolság mérése, megváltozott vénuszi és marsi tömeg alkalmazása a megnövekedett populáció szerint. Miért egyezik meg Magyarország szakrális azonosítója a személyi igazolvány király és királynő képletével? Miért nem állhat patriarcha élén Szűz Mária? A militarista társadalmak alapjai, a művészetek rontása a negatív nap káros hatása miatt. Az intuíció és az indukció, mint középkori kínzó eszköz. Mikor potens egy férfi? Az ókeresztény kultúra a Tudor-házban. Kik a médiumok? A katolikus egyház illegitimitása Írországban Lady Jane Grey halála óta. Miért gyalázza Szép Helénát Homérosz? Hogyan kellene vizsgálni a római jogalapot Pannónia földjéről? Mi a különbség a Khan-I-Baál társadalom és a Khan-Naan kenyérlángos királysága között? Hogyan hat a többistenhitűekre (politeistákra) a kard verse a Koránban, mint törvény?"

A sületlenség itt túl enyhe kifejezés, az ilyesmire igazán nincsenek szavak, de ez nem is csoda, hisz maga a látnoki erejű szerző/előadó sem a szavak embere. Vagy mégis, hisz a szavak azok javarészt még mennek neki, a mondatok már néha maguk alá temetik, nagyob szövegegységekben meg nem is akar gondolkodni. Persze lehet, hogy ez pont így jó (vagy lesz, mondjuk száz év múlva), de akkor én használtam eddig rosszul a nyelvet.

De ha az ilyen nettó hülyeségből meg lehetne élnem, esetleg csinálnám is, elvégre szórakoztató egymás mellé dobált random szavakból álintellektuális Coelho-prafrázisokat gyártani, az UFO-Magazin stílusában. Bár nyilván vigyázni kell vele, mert bele lehet hülyülni, mint azt az ebben utazóknál látjuk, de amíg nem viszem túlzásba és jól fizet, van az a pénz amiért korpásodik a hajam. (Na jó, korpásodik az ingyen is, de ezt nem reklámozom, illetve csak pénzért.)

És nem mellesleg, ilyeneket gyártani nem is nagy meló, én is tudok kapásból párat:
"Az üresség megtapasztalása vezet el a belső igazság csendjéhez."
"Az ősi fénybe kódolva ott az üzenet, mely magasabb energiaszintre emeli a Felébredteket."
"Kétmillió éve, a Nemár-Húdefel ősi civilizáció papjai már kvantumrezgésekkel manipulálták az Univerzumot, mielőtt dimenziót váltva elhagyták a Föld létsíkját, és azóta is a nyolcas szintű bolygójukról irányítanak minket, a hormon-háztartásunkon keresztül, karmikusan." (Ez egyébként mindig bejön, ha odaszúrjuk bármi végére, hogy karmikusan, máris felettébb szakszerűnek tűnhetünk.)

Ám ha valaki még ehhez is lusta, annak ott van például a Deepak Chopra-generátor, ami véletlenszerűen állít elő ilyen egy mondatos ostobaságokat, bár ezeknél azért lehet kreatívabbakat is alkotni, hisz a saját kútfő az mégis csak... izé, saját. És persze van egy harmadik lehetőség is:

Képtalálat a következőre: „ezoterikus hülyeség”
index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése