2019. szeptember 10., kedd

Kifordított beálltvány

Nemrég levélben felhívtam egy barátomat hogy rosszabbulást kívánjak neki, mert már percek óta küzd az egészségével, semmilyen terápia elutasítása sem segít neki, egyszerűen nem tud megbetegedni. Pedig igen is szeretne, mert ha betegség van minden van, a pénz meg csak beszél, betegnek lenni viszont nehéz dolog, nem sikerülhet mindenkinek, a többségnek egyszerűen nem telik egy rendes fertőzésre sem.  A múl télen - egész pontosan tavaly júliusban - volt egy jó időszaka, amikor végre összejött neki egy hasnyálmirigy-gyulladás, de sajnos a fájdalmak sem tartanak örökké, még akkor sem ha csilis lefolyótisztítóval készíti az ember a tejbegrízt.
Betegnek lenni valódi luxus, csak az igazán tehetősek engedhetik meg maguknak, a többiek meg kénytelenek egészségesnek maradni míg meg nem halnak, és C-vitaminnal meg teljes kiőrlésű répalével mérgezni magukat két kocogás között. Akinek viszont sok a pénze, az ágyban fetrenghet naphosszat, miközben tök drága csövek állnak ki belőle, meg külön személyzet figyeli a pulzusát meg a vérnyomását, nagyon menő műszerek kijelzőin.

Szóval alapvető probléma társadalmunkban, hogy a betegségek egyenlőtlenül oszlanak el, nem engedheti magának mindenki a neki tetsző kórt, én például szívesen lennék Tourette-szindrómás, de azt sem tudom hol lehet kapni. Picsába...izé bocsánat, fasz!

És jellemző, hogy nálunk korábban még volt külön egészségügyi minisztérium is, szerencsére azóta már nincs. Nem kell itt állami milliárdokból nyomatni a hülye egészségpropagandát. Mondjuk engem nem zavar, ha valaki egészséges, magam is ismerek egészséges embereket, csak ne reklámozzák ezt a a nyílt utcán, legyenek egészségesek otthon a négy fal között, az nem zavarja meg a betegségtudatos polgárokat hangos önsajnálatukban. Nem kell mindig azon görcsölnünk, hogy ezek az "egészségesek" milyen jól érzik magukat és mennyire egyensúlyba vannak.
Mert valljuk be őszintén, a homeosztázis elve nem egy jó dolog, az nem visz előre sehová, hisz az oda- vagy visszafejlődéshez elengedhetetlen a homeolabilitás. Ezt már tudta egyik fontos ősünk, a homo habilis is. Nomen est omen mondhatni, csak akkor még nem tudták helyesen leírni azt hogy labilis.

Szóval véget kell már vetni ennek a hamis. álságos, a néplélektől teljesen idegen egészség-kultusznak, hisz évezrednyi szenvedés után mi is megérdemeljük már a nekünk járó betegségeket, ne csak a gazdagok kiváltsága legyen az intenzív osztály meg a hatalmas park közepén omladozó elmegyógyintézet. Csináljunk elmegyógyintézetet az egész országból, az omladozás már úgyis adott, küzdjünk az alanyi jogon járó vakbél-gyulladásért, a napi vérvételért és a jó seggű ápolószemélyzetért.
Letölthető, mobilos influenzát mindenkinek!
Követeljük a rosszullét jólétét!
Ma még senkik vagyunk, de holnapra rosszul leszünk!

Képtalálat a következőre: „vicces betegségek”
nyultam.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése