2019. szeptember 18., szerda

Üzemmód, szavazólepra

Ma estére megyek dolgozni, este hatra (meg holnap és holnapután is) úgyhogy gondoltam fennmaradok reggel hatig, aztán délután egyig-kettőig alszom, és akkor talán nem esem össze az éjjel, vagy nem alszom be mondjuk a vécén, esetleg mondat közben, nem feltétlen egyszerre persze. De ez nem jött be, ötkor már kidőltem, most dél van, én fent vagyok már úgy háromnegyed órája, mert a mobilom persze nem kapcsoltam ki, a vonalast sem, és tizenegy után a mobil nyert, az csörgött először.
Most hívogatnak mindenféle gépinénik hogy bejátszanák nekem valami kormánypárti alfőfasz üzenetét, de öt perccel később már az aktuális kamu "közvéleménykutató" zaklat, hogy szavaznék-e mittomén kire, ha tudnám hogy bevándorláspárti, és ingyen kifliket osztogatna az éhezőknek, Brüsszel nyomására. Igen te barom, sőt, akkor leginkább - mondanám, de csak morcosan kinyomom a francba. Végül is én vagyok a hülye, miért nem kapcsoltam ki a telefont. Elvégre mára már minden kampánycsapat üzzemódba kapcsolt, ami érthető bár, de megbocsáthatatlan.

Viszont keveset aludtam, nekem hét őra a minimum, úgyhogy mondjuk kettő és négy között próbálok pihenni még egy keveset, mert a holnap reggel hat még tényleg kurva messze van, én meg rosszul tűröm  a kialvatlanságot, a vércukrom olyankor leesik, felmegy vagy simán csak a város másik felében tartózkodik, a lényeg hogy nincs a helyén.

És akkor erre beüt a kampány, mintha nekem szándékomban lenne bármelyik párt helyi döbrögijére  is szavazni, én kérem általában is lesújtó véleménnyel vagyok az emberiségről, de azoktól az arcoktól, akik rám bámulnak a plakátokról, külön is elfog az undor. Ilyenkor jön elő belőlem, a nem is olyan rejtett anarchista, aki szerint az állam nem fajunk legnagyobb találmánya, lehet hogy meg kellett volna állni a kerék meg a tűzgyújtás feltalálásánál. (Az állam mellett rossz ötlet volt még a vallásháború, a levespor, a tengeralattjáró, valamint a teleshop és szeletelt kenyér.)
Szóval engem hagyjanak békén a kampánnyal, úgysem lehet egyetlen szót sem komolyan venni abból, amikor egy polgármester-jelölt azt mondja, hogy neki Rágottfüles-alsó az első, miközben a fővárosban bérel lakást, nem kis részben kurvázási céllal.
Nem jó jelölt, aki azzal kampányol, hogy telerakta a várost szökőkúttal, térkővel meg giccses szobrokkal, EU-s pénzből naná, miközben mindent jól túlárazott a sógora unokatestvérének húga, úgy is mint generálkivitelező és okleveles tortadíszítő. 
És nincs a közelben egyetlen rendes anarcho-szindikalista jelölt sem, pedig lehet hogy akkor elmennék szavazni. Mondjuk nem szavaznék rá sem, hisz miféle anarcho-szindikalista az, aki elindul egy választáson? Rossz, nagyon rossz anarcho-szindikalista, és ez még a jobbik eset, vagyis hogy nem áruló, csak buta.
De legalább emennék a választási szavazásra, és rajzolnék a szavazólepra egy... egy epret!

Képtalálat a következőre: „pénisz alakú”
hir.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése