2020. augusztus 16., vasárnap

A nyelvtannáci, aki vagyok

A mélymagyar, hurrápesszimista-médianacionál diskurzusban a legszebb az, hogy a szerzők, de főleg a kommentelők (az istenadta nép, a vox populi alfája és omegája, a Faltól-falig Jubbantuggyuk Törzs), annyira nagyon odavannak azért, hogy ők magyarok, hogy az anyanyelvükkel is állandó háborúban állnak tőle, és főleg vesztésre. Alanyi vagy tárgyas ragozás, kisbetű vagy nagybetű, egybeírás vagy különírás - mind-mind mellékes ahhoz képest, hogy ők szívükben magyarok. Nyelvükben már csak hézagosan, de nem az a fontos, hanem hogy reggel magyarul isszák a kávét, aztán egész délelőtt NAGYBETŰVEL KIABÁLNAK a kommentszekciókban. Például ilyeneket, bár a szöveg nyilván az én karikatúrám, ezzel együtt stílushű:

"Kérdem én? Szabad-e a Magyar köz épületekre mindenféle "zászlót" ki függeszteni-e! Van erről valami törvényi jogszabály, vagy csinálnak-e tervezni? A Magyar Embereknek joguk van tudni a jogukat, hogy van-e fellépni az ilyenek ellen! Ez számomra ELFOGADHATATLAN, nekem úgy nevelték belém, hogy a család az olyan, hogy apa veri anyát aki főz, és csak semmi buzulás.
Dehogy zászlókat lógatnak, az tisztára homokszekszuális propaganda, a szomszéd Csilla is tisztára megbuzult, mikor ilyeneket látott a Város szerte. A Magyar emberek elleni támadás az ilyen, a polgármester az otthon zászlózzon a négy fal között. Csak ne akkor, mikor belesek az ablakán."

Az igazi mélymagyar az írásban mindig Magyar, tojik ő arra, hogy a melléknév kisbetű, a hejesírás bolssevista trük. És mikor valaki mégis csak számon kéri rajtuk az elemi nyelvtant, mert annak hiánya már az érthetőség rovására megy, akkor mindegyik hirtelen felindulásból egy akadémiai székfoglalót követ el, alkalmazott és történeti nyelvészetből:

"Én azért írok azt, hogy Magyar, mert tiszetelem a Magyarságot, te meg lenézed, mert idegen szívű vagy a lelkedben. Nézz bele magadba, és Tiszteld az igaz Magyarokat. A szó is onnan van, hogy MAGyar, mi vagyunk a MAG népe, eredetileg minden nyelv a Magyarból jön. (Karthágó= Kard Hágó, véletlen?)"

És innen már csak egy lépés a pilisi szívcsakra, a szíriuszi táltosok meg a angyali energiával távgyógyító, rovásírásos napkollektor elvitelre, de az másik téma, és kurvára unom már. Itt most elég annyi (hogy stílben maradjak), hogy a Magyar Hejes Írás az, ahogy a Magyarok írnak és ennyi, a nyelvtant az direktben kerüljük, mert az finnugor elméleti métely ami hazukság, az egybe irás vagy a külön irás meg rajtunk múlik, nincs rá szabály. (Szabály/ szablya/ kard/ Kardhágó - naugye?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése