2020. augusztus 30., vasárnap

Szétesküvés-elmélet

Olvasom a Mércén, hogy több ezer koronavírus-szkeptikus gyűlt össze a londoni Trafalgar Square-en, tüntető jelleggel. A laposföld, a hátérhatalom és a gyíkemberek után ez az új őrület az összeesküvés-elméletek rajongói körében, harcosan trendi, és egyenes leágazása az eddigi agymenéseknek. Mondhatni ez a járványhelyzet úgy kellett már a konteógyártónak mint egy falat vírus, hisz a legutóbbi világvége is már nyolc éve maradt el, az Y2K-ról meg a mai huszonévesek azt hiszik, hogy valami kevésbé ismert hip-hop duó, esetleg egy paleobuddhista szekta, ami a Kajmán-szigetekre van bejegyezve.

Protesters in Trafalgar Square
theguardian.com

Úgyhogy végre itt a járvány, lehet remek elméleteket gyártani arról, hogy de nincs is, csak úgy látszik (és nem fáj a fejed, csak úgy érzed), hisz a háttérhatalmi zsidó gyíkemberek 5G-s sugarakkal ufózzák az agyunkat, mert az nekik jó. Valamire. 
Vagy lehet hogy van járvány de akkor meg a zsidógyíkok hatalmi háttéremberei csinálták, mert mint az köztudott, szerintük a Földön bővel elég félmilliárd ember, a többit el kell tenni a föld alá, amire remek eszköz a vírus, ami ellen van már vakcina (mint ahogy a halál ellen is van már védőoltás), csak nem tudjuk hol és mikor. 
A felesleges pár milliárd ember hullájából viszont olaj lesz a föld alatt, na jó, kell hozzá pár millió év, de a háttérhatalmasok hosszú távra terveznek.

Ha viszont a koronavírus-szkeptikusok nem tudják eldönteni, hogy a járvány kamu, vagy valós  és  szándékos támadás, akkor én a helyükben már nem nagyon szerveznék több megatüntetést. Hisz nyilvánvaló, hogy ők is minimum két frakcióra oszlanak, amelyek bármikor összeverekedhetnek, és akkor egymás fullkontakt tökön rugdalása közben össze-vissza fertőzik a vírust valósnak tartók azokat is, akik szerint az egész úgy kamu, ahogy van. Egy előzőleg letüsszentett Martens-bakancs így nem csak a sértett fél későbbi gyermekvállalási terveit teszi zárójelbe, de a Covid 19-re is lapot húz. Szóval érdemes lenne még most, a mozgalom szárba szökkenésének idején különválasztani azokat, akik simán csak sötét összeesküvéseket látnak már a sajtos pogi árában is, azoktól, akik viszont a szkepszisben is kételkednek, főleg persze azért, mert keverik a szepszissel.

Ez a különválasztás azért is hasznos lenne, mert: a.) a forradalom nem falná fel saját gyermekeit, vagy nem annyira, b.) lazán visszautasíthatnák azt, hogy összeesküvés-elméleteket terjesztenek, hisz már a frakcióik közti rendőrsorfalból is látszik, hogy ők bizony szétesküvésben utaznak, és c.) ha a frakciókon belül külön szednék mondjuk a Liverpool meg az Arsenal szurkolóit, garantáltan békés lenne a tüntetésük, legfeljebb a rendőröket dobálnák meg féltéglákkal, de hát annyi kell is.

Viszont én kicsit kevésnek érzem ezt a vírus-tematikát, különösen ha a "Vírus Nincs Is, Baszod!" irányzat válik dominánssá , mert a protestálás így gyorsan érdektelenné vékonyodhat. Tehát minimum rá kell fűzni az éghajlatváltozást, a holdutazást, meg a déli sarkot, amik ugye  szintén nincsenek, de négy, világméretűen nemlétező dolog miatt már sokkal hangosabban lehet táblákat lengetni.
És onnantól már szabad határtalanul kételkedni bármiben, és tiltakozni az ellen, hogy annyiféle jelenség nemlétezést titkolják el előlünk. 
Szerintem például nincsenek évszakok, ezek csak ilyen megrendezett dolgok, a hóesést például szifonpatronokkal imitálták "télen", de mióta mindenki inkább kész szódát vesz, meg buborékos ásványvizet, már tök ritkán havazik. 
És hózik, Micimackó meg fázik, ami nem csoda, ha nem hord nadrágot. (Amúgy Micimackó szabadkőműves, ezért a nadrágtalanság, pont mint Donald kacsánál is, akinek pont annyi esze van mint Donald Trumpnak, nem véletlenül!) Szóval a tél (tavasz, nyár, ősz, hapci, kuka, morgó) nincs, csak a szabadkőművesek (és a tetőfedő szolgák) hitetik el velünk. Mert ha tényleg lenne tél, Micimackónak lefagyna a töke, és töketlenül nehéz leuralni a világot. És ezt el kell végre mondani az embereknek, ideje van az évszak- sőt az időjárás-szkepticizmusnak. Hisz nyilvánvaló, hogy nincs időjárás sem, mert az idő maga relatív, ráadásul szubjektív is (van aki az esőt szereti és van aki az éjszakázást), az ember ízlése meg eleve ab ovo.

És ez még mindig csak a kezdet, felkészülnek az életkor-szkeptikusok, a szénhidrát-tagadók, a pislogásmentesek valamint a "Faszba a Többes Számmal" mozgalom aktivistája.
Anything goes -  bármi lehet, határ a csillagos ég, vagy a lapos Föld feletti búra, ezt még el kell majd dönteni egy észérveken alapuló kocsmai verekedéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése