2020. augusztus 28., péntek

Kínzó, ám felesleges kérdések

Ha ember embernek farkasa, akkor a farkasember kicsodája egy farkasnak? Az odáig megvan, hogy a farkasember a másik farkasembernek emberfarkasa, de akkor egy farkasnak a mije? Van különbség a farkasember és az emberfarkas között, úgy értem, más az identitásuk, az alapbeállításuk, mások a vágyaik, másképp másnaposak? A farkasember az gondolom eredetileg ember, csak néha, mikor kedve támad vonyítani a Holdra, farkassá változik, az emberfarkas viszont egy erdei ragadozó, aki emberbőrbe bújik, ha már unja a holdravonyítást, de beülne már egy kávéra valahová.

Lehet farkasemberré egy vegetáriánus? Aki emberként bocsánatot kér a padlizsántól mielőtt egy vágódeszkán legyilkolja, de teliholdkor bedúsul a szőrzete és megtáplálkozza a gázóra-leolvasót, véresen, kevés fűszerrel és kenyér nélkül. 
És egy emberbőrbe bújt farkas rákaphat a brokkolira? És ha színházba megy (ha megy egyáltalán) csak leszúrással végződő királydrámát néz, vagy fogékony a szekrényben bujkálós vígjátékokra is? A végén tapsol vagy vonyít, vagy kreatívan ötvözi e kettőt?

A farkasember  és az emberfarkas állat- vagy emberkórházba mennek-e ha fáj a hasuk a brokkolis gázóra-leolvasótól? Vagy simán csak abba, amelyik közelebb van, olcsóbb vagy amelyiket fizeti a társadalombiztosításuk. Egyáltalán, a tébéjük mindkét létállapotukra érvényes, vagy csak az emberi formájukra, mert ha az erdőben támadja le őket valami kór, azt megoldja a természetes szelekció? És tényleg: az evolúciós folyamatba hogy illeszthető be bármelyik változat?

És végül a szex: ha  farkasember és az emberfarkas produktívan dugnak, milyen fajú lesz az utód? Az odáig oké, hogy egy emberből meg egy farkasemberből nagyjából ember lesz, legalább háromnegyed részben, de két zavaros identitású példányból mi jön ki? Szerintem  az dönti el, hogy melyikük a nő, azaz anyuci miből változik mivé, mikor rájön az ellenállhatatlan késztetés. Ha mondjuk ember, akkor bárki is csinálja fel, nem nagyon tud mást szülni, a méhe eleve nem alkalmas arra, hogy farkaskölyköket köldökzsinórozzon. De ha rossz pillanatban (ez esetben farkasként) jönnek a tolófájások, akkor szülés helyett elleni fog? Vagy az ugyanaz? És ez esetben anyuci az embernek farkasa lesz, egészen hajnalig?

Na ezért nem érdemes szólásokban értelmet keresni. Vagy jelentést. Vagy mit is? Mindegy, most megyek gondolkodni azon, hány angyal tud táncolni egyszerre egy tű fokán. Az élet nagy kérdései, na ja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése