2020. szeptember 22., kedd

Bástya sétány 68

 Tegnap egy kisebb csoport kiállt a Színművészeti elé (meg a homlokzatára) és jelentőségteljes pár percre feltartottak egy molinót, miszerint: "Itt nem lesz 1968!" És végül is tök igazuk volt, mert itt már ötvenkét éve nincs 1968, a legközelebbi teremtésben várható megint. Viszont nem értem, hogy akkor meg miért kell ilyen harcosan kiállni ellene, abban az 1968-ban ők már úgysem lesznek érdekeltek, kivéve ha mégis igaz Nietzsche örök visszatérés gondolata. Ja nem, akkor sem, ők akkor sem fognak élni, abban az 1968-ban se, mint ahogy én sem.

Ők persze nyilván az 68-as párizsi diáklázadásokra utaltak, és mint nyilvánvaló szélsőjobbosok, erősen mellélőve. Mert azokat végül leverték, tehát az Identitás Generáció fantázianevű gittegylet (amely egy tizenplusz országban jelenlévő, nagyon kicsi, elég butaácska, gyakorlatilag neonáci csürhe, indokolatlan értelmiségi fantáziákkal) lényegében azt követeli, hogy a hatalom ne verje le a színművészetisek lázadását.

Plusz megjegyzik, hogy ezek a lázongó művészlelkek már rég nem az egyetemi autonómiáért küzdenek, hanem "liberális hídfőállást" akarnak kiépíteni Budapesten, bármit is jelentsen ez. Mert ugye hídfőállásokat hadseregek szoktak kiépíteni háborúkban (ez persze passzol a felcsúti háborús retorikájához), de ha elfogadjuk az egészet egy metaforának, akkor is baromság. Mert hahó öcsik, Budapest már most is egy liberális hídfő. Ennyire be voltatok baszva a tavalyi önkormányzati választások óta? És mi ez a liberálisozás? Azok libernyákok, vagy ti még nem kaptátok meg a direktívákat a központból?

B. Ábel a mozgalom fővezére, és tagságának jelentős része

Persze sokat nem lehet várni ezektől a fazonoktól. Ők elvileg az "identitárius" valami (mozgalom, ideológia, szakkör, dalárda?) képviselői, lényegében egy kicsit jobbra az amúgy is szánalmas alt right-tól. Kellemes modorú hülyegyerekek, tradicionalizmusnak eladni próbált Mein Kampf Light-al. Nem egy veszélyeztetett faj, de ők sem veszélyesek senkire,szánalmasságukban röhejek csupán. Tüntetnek a muszlimok, a bevándorló, a melegek ellen (ez eddig a szokásos üzletmenet), meg néha a fehér hegemóniáért, na innentől kezdődik a náculásuk.

Viszont a tegnapi akciójuk kábé annyira volt hatásos és erőteljes, hogy ezidáig még az origón vagy a prostisrácokon sem találtam róla hírt. Szóval Bástya elvtárs, a jelek szerint, tényleg le van szarva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése