2020. szeptember 20., vasárnap

Helló Röfi!

Orbán Viktor szerint az ellenzék olyan mint a kolbász. De hát ez képzavar, mert ő meg pont olyan külsőre, mint amiből a kolbász készül (a hóvirág lelkéről nem tudok nyilatkozni), tehát belőle készül az ellenzék?  És nem, én komolyan nem tudom Felcsút örökös miniszterelnöke egy disznó-e, e kérdésben teljes mértékben agnosztikus vagyok. Lehet hogy egy disznó, lehet hogy kettő, tényleg nem tudom.

A kolbász-hasonlathoz egyébként még hozzáfűzhető, hogy az ellenzék azért olyan, mint a kolbász, mert be van töltve és le van darálva. Izé, biztos hogy ez a sorrend? Én a főnökkel szemben sosem töltöttem kolbász, de  magam részéről előbb darálnék aztán töltenék. De ő biztos jobban tudja. Ezzel együtt is valószínű, hogy száz év múlva nem fogják klasszikus szövegként tanítani a kolbász-hasonlatot, mint mondjuk Platón híres barlanghasonlatát.

De az ilyen miniszterelnöki mondatok mutatják meg, hogy milyen szintű mentális leépüléshez vezet ha a hatalomtechnikai tehetség gátlástalansággal párosul.  És a felcsútin tényleg látszik, hogy ebben a járványos helyzetben nem igazán tudja, mit kellene tennie, ezért harcos cikkben áll ki a kereszténydemokrata értékek mellett, de csak miután a titkárnője rákeresett a guglin, hogy mik is lehetnek azok. Hogy kik a gonosz liberálisok, akik ellen harcolni kell, azt nyilván tudja, onnan indult ő is, de ma már annyira messze pávatáncolta magát a szabadelvűségtől, hogy most is libernyákozik. Azaz egy megvető árnylattal nevez meg valamit, amit egykor képviselt, most meg nem. Tényleg nem szorult belé annyi (mit ne mondjak: polgári) kultúra, hogy legalább liberálist mondjon és írjon? Egyébként nem. Pedig neki sem tetszene, ha én azon kezdenék dilemmázni, hogy őt és politikáját horogkeresztények vagy nyilaskereszténynek nevezzem-e. Mert természetesen egyik sem, mindkettő túlzó és becsmérlő lenne, de hogy nem kereszténydemokrata, az tuti.

Hogy ebből keresztény igaz-e, azt tényleg nem tudom, de hogy nem demokrata az nyilvánvaló. Egyszer el is szólta magát, hogy neki(k) annak idején nem a diktatúrával volt bajuk, hanem azokkal, akik működtették. Vagyis hát a diktatúra fasza kis rendszer, ha az ember maga lehet a diktátor. És ugyan azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk amit mond, hanem arra, amit csinál, (de ezt is úgy mondta, szóval akkor logikailag most mi van?), mi meg látjuk mit csinál. Ezt a nyomorult rendszert, az összes disznóságával. Ahol nem az ellenzék a kolbász.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése