2020. szeptember 3., csütörtök

Puzzle-dazzle

A puzzle remek kikapcsolódás egy magamfajta intovertált baromnak, aki bánatomra rájöttem, hogy  neten is van egy csomó oldal, azokon kismillió online puzzle. Én meg nem bírok leállni velük, ha kirakok egyet, kell még egy, kirakom azt is, lassan kifolyik a szemem, rá a laptop billentyűzetére, régen elmúlt éjfél, de nekem muszáj folytatnom, mert nem bírok úgy aludni menni, hogy hol a faszba' van annak a távoli víztoronynak a jobb alsó fele? Vagy a 159-es busz hűtőrácsa? Már megvan körülötte fél Brixton, de a kép közepén ott egy lyukas busz, olyan mintha a Mona Lisának nem lenne orra, nekem kihűl a melegszendvicsem, de nem érdekel, én hűtőrácsot akarok! Most rögtön, vita vagy ellenkezés nélkül, és ha kell elmegyek a falig, miközben nem ejtek túszokat.

Mert a puzzle az függőséget okoz, mint a vodka, a pornó, a rulett,  a heroin vagy a Toblerone, legalább annyira nem hagy aludni, mint a kávé, stresszesebb mint a porszívózás és a mosogatás együtt, komolyabb türelmet igényel mint egy középsúlyos kormányinfó, és jobb időtöltés, mint a könyvespolc előtt töprengeni azon , hogy akkor mit vigyek olvasni a vécére vagy a kádba. Ha már a puzzle ott nem megy. Sem a papíralapú, sem az online, az első nyilván hamar szétázik, de a laptoppal fürdés is hamar leszívhatja az ember hitelkeretét, már akinek még van olyan. A vécében meg eleve kicsi a hely, oda könyv kell, de még jobb az újság, érthető okokból. (És hát a vécén minek is a puzzle, ott már eleve kirakóst játszunk, csak mást rakunk ki máshonnan.)

Na, abba is hagyom, itt a szomszéd ablakban van megnyitva egy félkész virágcsendélet, amiben indokolatlanul sok a dália, csak hogy beleőrüljek a rengeteg tök egyforma fehér darabba. De legalább nincs a kép egyharmadát kitevő ég, egyetlen felhő nélkül, csak hogy kicsesszen velem.
A puzzle tényleg türelemjáték, de szerencsére addiktív is, mert ha nem az lenne, a "kirakósjáték miatti felindulásból elkövetett" fordulat már rég a rendőrségi hírek bevett panelja lenne. De a függő játékos nem áll fel szomszédokat bántalmazni, csak mert nincs  meg az Eiffel-torony csúcsdísze, hanem megkeresi, befejezi a képet, amivel helyreáll a világ rendje, ő meg lenyugszik végre. És nekiáll keresni egy újabb képet, lehetőleg valami jó nehezet...

Routemaster route 159 | London bus, Routemaster, Route

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése