2020. szeptember 9., szerda

Harc, e hír rád terhet ró...

A kükümminisztérium seggnyalásért és önfényezésért felelős, magyarázkodásügyi államtitkára nagyot ment a Fideszes Büszkeség Menete legutóbbi civil pártaktíváján, ahová főnöke helyett kellett beugrania.

Olyat szólt, hogy: „Egy bölcs ember, Orbán Viktornak hívják, azt mondta egyszer, hogy 2022-ig mindennap van egy harc, amit meg kell nyerni, és a nap végén számot kell vetni, hogy a mai napon győztünk vagy vesztettünk. És ha több napon győztünk, mint ahányat elveszítünk, akkor 2022-ben is tudunk majd győzni, ami a mi célunk.”
Te jó ég, ezeknek tényleg elmentek otthonról! Azon most ugorjunk át, hogy az állam titkára lebölcsezte a felcsútit, ez nyilván benne van a munkaköri leírásában, de lehet, hogy anélkül is mondná, mert minden este  a párttagkönyvéhez imádkozik lefekvés előtt, szóval dolgozik benne a neofita buzgalmár.
Az viszont már rémisztő, hogy ezek mindent harcnak látnak, szerintük a közpolitika = háború, ők meg nem egy állami adminisztráció ilyen-olyan működtetői, hanem a francia idegenlégió meg a Júdeai Nemzeti Front elit kommandósai, szabad idejükben meg ők lövik a hetedik gólt az angoloknak a Wembley-ben, ötvenvalahányban. (Vagy a Van Halenben szólóznak, míg sok lány sikonyál...)

És a fenti idézet egyben beismerése annak is, hogy tesznek ők magasról az országra, nem céljuk, hogy úgy általában egy élhetőbb hely legyen bárki számára. Őket egy dolog érdekli: uralni a pillanatot, mert sok uralásból jön ki a választási győzelem, vagyis a kormányzás egyetlen célja, hogy még tovább kormányozzanak. Hát igen, a hatalom az olyan mint szex, hogy önmagában jó, nem kell külön indokolni, miért kell belőle még, miért nem lehet elég hatalma az embernek, és/vagy elég sokáig.
Az ilyen unalmas szakpolitikák (okatatás-, kultúr- gazdaság- meg szociálpolitika, és megannyi más még), amik a mindennapi életet működtetnék, csak hátráltatják őket az esszenciális hatalomgyakorlásban, a vegytiszta geciségben, ahol fölényes mosollyal lehet hasba rúgni a másikat, mert mér' jött oda?
Persze a tökéletes és abszolút hatalomig, ahol a "csak!" és a "kussolj!" vezényszavakkal egész népüket lehet, nem középiskolás fokon idomítani, még hosszú az út, ám korántsem járhatatlan.

De addig is a habostorta fokozódik, az élet nem zetkötzi helyzet, az oroszok meg már a Svájcban vannak. Ilyen körülmények között dolgozni, hazát fényre deríteni komoly vállalás, igazi államférfit kíván a keményen drogozó kisemberek helyett, baromságokat twittelni, a reggeli kávé mellé már teli szájjal sorosügynöközni csak pontosan, szépen, lehetőleg Armani öltönyben érdemes.
Az igaz harcosok arról ismerhetők föl, hogy kirúgatnak mindenkit a picsába, ha nincs bekészítve a mogyorós csoki a helikopter minibárjába, mikor indulnak Vakarékpusztára emésztőgödröt átadni, a Háttérhatalom elleni küzdelem jegyében, statáriálisan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése