2022. október 10., hétfő

Békeharc, sokadik kör (avagy a történelemből nem tanulás evidenciája)

Úgy látszik az oroszok (pontosabban VV Putyin és a szolgái) kissé berágtak azon, hogy valszeg az ukránok robbantották fel azt a kurva hidat, ami a krími megszálláshoz elengedhetetlen utánpótlási útvonal része. Úgyhogy a miheztartás végett rakétázták kissé Kijevet, mert bár ők ugye sosem támadnának civil célpontokat, az nem is lenne méltó a kereszténységet  tüzérségi támadásokkal védő mentalitásukhoz, de mondjuk a Sevcsenko park az közismert katonai bázis, ahol jól kiképzett harci anyukák tologatnak felfegyverzett, taktikai babakocsikat, meg veszélyesen agresszív emlékművek is vannak benne. Szóval úgy kellett oda egy jó kis becsapódás, mint az emberek a sót, akik ugye túl sokáig jártak addig a kútra. De nem, ebben semmi háborús bűn nincs, ez csak a szokásos üzletmenet, a humanizmus diadala a háború tomboló poklában, a neoszovjetek nem ütöttek vissza ezekkel a csapásokkal, csak mérgesen toppantottak egyet.

Mert hát ja, Vologya nem egy agresszív barom, csak nagyon erős, úgyhogy Vologya így szokott toppantani. Ha igazán mérges lenne, már dúlna a negyedik világháború. (Drábik bácsi, közismert elmeroggyant posztfasiszta szerint ugyanis a harmadik már véget is ért, természetesen a Nyugat vereségével, legalább is így mesélték neki a rohamosztagos haverjai, a Halálcsillag kantinjában. Ahonnan először kinézték a Hugo Boss bocskaija miatt, de mondta, hogy túl öreg és kövér már, így nincs a méretében szép fehér páncél, gyógyszeradagolóval.)

Viszont történelmi tapasztalat, hogy civileket terrorbombázni nem sok jót jelent az álmoskönyvek szerint. A németeknek is hogy bejött ugye London bombázása, azóta is I. Adolf szobra áll a Trafalgar téri emlékmű tetején, Nelson admirálisé helyett, a mai nagybritánok meg Churchill mintájára szövetségesei a mai Sztálinnak. Vagy mégse?
Egyébként a nácik efféle akcióira anno a szövetségesek se válaszoltak sokkal civilizáltabban, például mikor szarrá bombázták Drezdát, azt speciel azóta is mocskos háborús bűnként emlegeti minden normális történész, de Hisrosima, és pláne utána Nagaszaki rapid lebontása/kiirtása is enyhén szólva máig vitatott kérdés.

Amivel csak azt akarom mondani, hogy az ilyesmit soha nem fogják a mostani ruszki diktatúra "Azér' voltak jó dógok is" rovatába bejegyezni, lakónegyedeket lőni sima terrorizmus, és akként is kell kezelni. Főleg mert a moszkvai állami propaganda ( ja, közszolgálati média ott se nincs) szerint igazából az ukránok lőtték tökön magukat, csak hogy még több fegyverrel sajnálja meg őket a NATO, és még durvább háborút folytathassanak Oroszország ellen. Márpedig a színtiszta, pszichopátiás gecizmus legkézenfekvőbb bizonyítéka, ha a TASSZ szokásosan a valóság ellenkezőjét hazudja róla, sajnos nem csak maguknak.

És akkor Vologya tata szülinapja alkalmából küldök neki egy vidám kis dalt, meg Ifás Gézának, Irénkének, és a Nincs Apróm csajnak a sarki garázsbolt vevőriasztójának, és mindenkinek, aki szereti. (Ínyenc, avagy vájtfülű művészetkedvelőknek érdemes meghallgatniuk a legjobb birminghami popzenekar, a Napalm Death előadásában is, másfél-két perc az egész, és a végén garantáltan semmi katarzis!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése