2022. október 28., péntek

Hazátlan és Agyatlan

Aszonta a rádióban a hírek, hogy Fideszkádéenpé Bt. pesti főfütyije szerint a Karácsony nem a magyar emberek érdekét szolgálja. Nem értettem elsőre, mit karácsonyozik ez itt, hisz lesz még Halloween (persze csak az Amerikai Usa imperializmusának csatlósai számára), Mindenszentek (a rendes keresztyén-matyaroknak), Halottak Appja, sőt még a Mikulás is benéz, mielőtt kinéz nekünk egy Karácsony.

Ám rájöttem, hogy ez a pestbudai főpolgárjenőre gondol, ő lenne az, aki ünnepi napok piros betűitől függetlenül szarik a magyar emberekre, különösen az érdekeikre, de gondolom a magyar enberek érzelmei is messze hidegen hagyják. Őtet.
De ez ugye természetes, hisz a polgi eleve nem magyar, hiszen egy zsidó csodarabbi (vagy egy esszénus eretnekmozgalom) hippi-jellegű alapítójának születésnapjáról van elnevezve (egy bizonyos Lyézus nevű, krisztusi foglalkozásúról lenne szó), szóval igazi vöröstengerészgyalogos, a vörös politikai értelmében is főleg.

Igazán nem kötözködésből, de mondja ezt egy Wintermantel nevű felcsútista, aki gondolom annyira ősmagyar-talajgyökeres, népben-nemzetben gondolkodó, hogy hun szittya, hun nem, attól függően hogy merről fúj a szél. De ettől még nyugodtan kitagad bárkit a nemzetből, hisz ha valaki direkt nem a magyarok érdekeit képviseli, akkor nyilván nem magyar, vagy ha mégis, akkor annyira hülye, hogy inkább mégse. Mert a kormánypártállam oldalán, egy messzi-messzi centrális erőtérben, réges-rég napi rutin a velük nem szimpatizálók lehazaárulózása, mondhatni már gondolkodni sem kell nekik ilyenkor, hisz elérték azt az orwelli rémálmot, azt az újbeszél-technikát, hogy alapvető dolgok kimondásához már nem kell az agyukat használniuk, elég hozzá a gégefő működtetése.

Így persze nélkülözni kényszerülnek a logikát, hisz gyakran képesek egyetlen, mérsékelten összetett mondatban hazátlannak és hazaárulónak bélyegezni bárki mást. Aki akkor most mit is árul?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése