2022. október 30., vasárnap

H-ra ború

A' orosz köztévében aszonta egy Sátánovszkij nevű közgazdász, hogy Ukrajna ellen ők "szent háborút" viselnek, biztos neki is beakadt LaVey elvtárs szülinapja, úgy hogy ő csak tudja. Pedig egyfelől nincs is olyan az oroszoknak hogy a köz tévéje, tévéje a Vologyának van, aki az állam ő (pont ahogy nálunk sincs köz- csak állami média), másfelől meg ott legfeljebb "szent különleges katonai műveletekről" lehetne delirálni, különben elvisz a rendőr.

De nekünk nyilván az az érdekesebb számunkra, hogy azt is mondta a bácsi, nem kéne megállni az ukrán-magyar határnál, elvégre hejj, miért ne rendezzünk egy jó, kisebb hatótávolságú világháborút, ha már van hozzá elég atomtöltet, meg vodka, hogy legyen bátorságunk megnyomni az indítógombot. 
Hisz ahhoz is folyamatosan van elég nekik, hogy a háborús uszítás űzzenek főműsoridőben, a gyilkolászás meg már úgyis folyamatban, miért ne lehetne kicsit nagyobb a buli? Ha már a hülye jenkik Halloweent ünnepelnének, legyen tétje a cuccnak.
(És közben Dél-Koreában már 120 halottnál tart a szöuli Halloween-buli, és úristen, ezek most spontán - és nem szándékolt -  jelmezes főpróbát rendeztek a poszt- avagy neoszovjet lázálmokhoz?)

Lassan aktuális az a szlogen, ami Moldova egy szatírájában (A Lakinger Béla zsebcirkáló) olvasható, ahol a kalózrádióban óránként úgy jelentkeznek be, hogy híreket mondunk: a világháború még nem tört ki.
És ennek speciel egyre inkább van valódi hírértéke, az ittésmostban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése