2022. október 2., vasárnap

Üzemszerű lefagyás

Ma reggel már az a hír, hogy már z első nap, azaz tegnap estére összeomlott a népszámlálás online rendszere. Nekem mondjuk még sikerült kitöltenem, valamikor délután, nem mintha kicsit is érdekelne a dolog, viszont később tuti elfelejtettem volna. Az viszont jellemző, hogy ebben bútól aszott országban semmilyen nagy rendszer nem bír működni, elsőre semmiképp.

Pláne ha online. Ez az idegen szó úgy hat a felcsúti döbrögire, mint ördögre a tömjénfüst. Szerinte az online oktatás az nem oktatás, a Népsport (tudom, nemzeti) az papíron, frissen vasalva az igazi, no meg a Nemzeti Inzultációk kollektív agyhalálát is papíron hordja ki a postás, elvégre a sógor unokatesójának menye most nyert egy kisebb nyomdát a tippmixen.
És tényleg, sokan kínlódtak sokat például az oltások időpont-foglalásával, az ügyfélkapus alkalmazások egy része ma is csak arra jó, hogy felnyomja a vérnyomásomat a fél órányi felesleges próbálkozás alatt, meg egyáltalán, meglepő lenne ha nálunk bármi ami állami, egyszerűbb lenne attól, hogy otthonról a neten. Elvégre az állam már rég nem mi vagyunk, hanem ők, nem az állam van értünk, hanem fordítva, a kompletten a kormányzati akarat alá gyűrt (párt)állam nem egy cég, hogy csak két kattintással intézhessek nála bármit.

Meg az van, hogy az államigazgatás tetszőleges szintű bürokratái folyton meglepődnek olyan dolgokon, hogy itt több millió embernek kell kitöltenie majd a kérdőívüket, hogy van aki éjszaka akar adóhátralékot átutalni (mert este tízig dolgozott), vagy hogy jé, télen hideg van, meg esni szok a hó? (És a hav a többes száma, vagy a hózik?)

Persze miért is működne, a népszámlálás az pont olyan, hogy nem származik üzleti haszna belőle Nyuszi rokonainak, barátainak és üzletfeleinek, azaz nekik nem móka, a moszkvai szerverek meg biztos döcögnek kissé, mióta a szíjájé meghekkelte azokat a nem háborús katonai műveletek okán. Amúgy meg úgyis van naprakész népességnyilvántartás, ez a számlálás legfeljebb arra jó, hogy önbevallásos alapon a lakóság helyzetéről tájékozódjon az állam, no nem mintha érdekelné bármi azon kívül, hogy épp mekkora Párt sötét ostobaságainak népszerűsége.

hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése