2022. október 1., szombat

Alterreál

A héten többször is volt szerencsém az érthetetlen módon még mindig Kossuth Lajosról elnevezett rádió híreit, csak mert unatkozom a buszom, az általam hallgatott adók meg online jönnének csak be, de arra meg nem használom a mobilt, még mindig sosem. A melóban meg a helyi kereskedelmi rádió szól, ha egyáltalán, de az se baj ha nem, bár az átlagnál mintha egy vajszínű árnyalatnyival kevésbé lenne vállalhatatlanul szar a zenei folyamatuk. (Most majdnem műsort írtam, de azért nem esek túlzásokba csak attól, mert néha szól náluk Alanis Morissette, vagy R.E.M. is.)

A valamiért ég midig nem Széchenyi (esetleg Vitéz Nagybányai Rákosi Kádár Pál pápa) Rádió hírei viszont valóban egy alternatív valóágba repítik az embert, nagyjából abba, amibe mondjuk az origó kezdőlapja is, csak csöcsök és tangás seggek nélkül. De közéletileg már szinte ugyanabban a stílusban tolják a pártállami médiában is (nincs kétségem, hogy részben ugyanazok), azaz aljas, manipulatív, a kormánynak mélyen benyaló fasisztoid propagandát gyártanak, illetve sokszor csak vesznek át a moszkvai elvtársaktól.
Megtudtam például, hogy hazánk (úgy is mint a béke szigete a háborgó világban) egyre kedveltebb hely számos külföldi számára is, akik már-már hozzánk menekülnek a nyugati háborúpárti, genderőrült, saját szankciós politikájukba lassan belefulladó terrordemokráciákból. (Az usákok meg örüljenek ott Amerika-északon, hogy nem üzentünk még hadat nekik, hisz hogy megjárták negyvenvalahányban is!)
Ezzel szemben nálunk maga a Felcsútok Géniusza védi meg a népet, amiért hálából a fodbalválogatott világszínvonalon kap ki az olaszoktól, a Nemzeti Vágta nevű Francsetudja Mirejó Cirkusz kedvéért meg még a Nap is kisüt majd. (Ha nem, gyorsan kell egy új igazgató a meteomókusok élére, akit gyorsan ki is lehet rúgni érte, elvégre nem lehetünk többé következmények nélküli ország, a jobbágyokat továbbra is deresre kell húzni, ha a földesúr részegen hasraesik.) Jut eszembe, volt valaha valaki, aki ettől a nemzetietlen, ellenben penetránsan operettszagú városi vágtázgatástól kedvelte meg életre szólóan a lovakat, a lósportot, vagy legalább a lókolbászt? (Magas labda: egy lófaszt!)
Jellemzően hírértéke volt annak is, hogy a pártvezér és kancellár istentiszteleten járt. Pedig ugye ő akkora keresztény, hogy maga egy védőbástyája, szóval gondolom folyton istentiszteletre jár, ezért nem is értem, ez miért kell külön közölni. Azt se szokták bemondani, hogy reggel kakált egyet, vagy hogy ma sem nyelte félre a kávéját, miközben a tokáját is körbeérte a nyakkendője.

Valamint mától lesz még vanni: tűzifaprogram, népszámlálás, forma-1 időmérő (állítólag a KáDéeNPé is megszavazta), és idősek világnapja, igaz utóbbi csak éjfélig, mert holnap már az Őrangyalok Ünnepe lesz, akik - gondolom - szintén nem mai csirkék már.

És mivel mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, én meg épp hatvanhatnak, ezért megünneplem magam jól, amikor krumplis tésztát fogyasztok a tűzhellyel kissé felfűtött konyhában, a hokedlin, ami így egyben persze szintén valamiféle alternatív valóságnak hat, de nekem mégis reálisabb, mint a szép új világ a rádióból. Abban mondjuk nem is élnék, mert most láttam a Nincs baj, drágám című középrossz filmet, és annyi mondanivaló még abból is átjött, hogy az álomvilágban élést csak rövid távon fogd rá a nyuszira, mert hosszabban már fáj.
Ja és holnap lesz Petra-nap is. Sokaknak biztosan...

Petra (invia.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése