2022. október 9., vasárnap

Korai köröm

A francba, direkt korábban keltem, pedig ugye délutános vagyok este tízig (amúgy így leírva furán fest, bár végül is jogos, este tíz kétségtelenül dél után van, inkább mint a következő dél előtt, de akkor lehetne nyárutáni műszakoknak nevezni az összeset, ha már az Október hatodika utcán is túl vagyunk), szóval korán keltem a forma egy tekintése végett. Ehhez képest egy órája azt lehet nézni, hogy Japánban esik, persze lehet, hogy nem az egész országban, csak Suzukában, de ettől még rém unalmas. Ráadásul vannak az úgynevezett kommentátorok, akik hát nem retorika szakon végeztek az egyetemen, közvetíteniük épp nincs mit, így valami technoblablával próbálják szórakoztatni a nagyérdeműt, engem például sikertelenül.

A versenyeket még végigbambulom néha, bár sokszor csak háttértévézve, de azt nézni, ahogy csapatlogós cuccokban feszítő faszik monitorokat néznek (és ha látják, hogy épp benne vannak a "közvetítésben", integetnek), no az mindennél semmilyenebb. Igazából nem értem, hogy egy tematikus csatornának miért nincs valami tartalék, miszerint konzerv műsora erre az esetre, mondjuk egy-két interjú, portré, tuggyafene, amit addig is be lehetne adni, amíg a pályán semmi nem történik az esőn kívül. De nem, így a két "szakértő" ilyeneket közvetít, hogy jé, Alonzó Hemilton milyen vidáman beszélget valakivel, nem tudom ki lehet az mellette, de úgysem halljuk min röhög. Ja, meg hogy most írták ki a képernyőre, hogy nemsoká majd hamarosan tudni fogjuk, hogy mikor indulhat újra a viszmajor, vagy hogy nem. Amúgy tényleg, de azt a képernyőt nézzük mi is, szóval gondolom az analfabétáknak kell elmondani, mit is van kiírva. A vakoknak meg, hogy Fernandó Bottasz borostás, Luiz Fettelnek meg hülye a haja.

Persze az se jobb, mikor tényleg szakadó esőben mennek gyorsan gazdag celebek (ún. versenyzők, emelt szinten: sportolók), mert olyankor nem csak ők nem látnak szinte semmit, de mi sem belőlük, ilyenkor viszont a kommentátorok még elveszettebben blabláznak, a "vak vezet világtalant"-paradigma jegyében. Hogy ugyanis itt jön az egyik autó, mögötte meg talán a nemlátom, de biztos jön valaki mögötte is, csak nem biztos hogy milyen közel messziről követi, akinek nem látom a sisakját. De az legalább biztos, hogy nem ferrári Mekláren és nem is a fél kilences személy Pusztaszabolcs felől. Mer' az hivatalosan sem gyors.

racingnews365.com

Az ilyen nemverseny sportértéke természetesen a nullához konvergál, élvezeti értéke is csak enyhén mazochista katasztrófa-turisták számára van, egy álmatag vasárnap délelőtthöz mondjuk passzol, de mivel nekem ma is munkanap van, ezt annyira nem érzem át. Ellenben egy nagy termosz durva kávéba fog ez nekem kerülni délután, hogy csak azért keltem, hogy esőt  nézzek a tévében. 
Pedig esőt az láttam eleget mostanában, elvégre a lakásomon több ablak is van (amiből kiderülhet, hogy nem egy barlangban, munkagödörben vagy kert padon élek. De most süt a nap, a hülye japánok miatt viszont ez sem maradéktalan öröm. Kicsit hiányzik a derűre ború.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése