2022. október 5., szerda

Nahát

Most, hogy délutános vagyok és délelőtt nem történik semmi, aztán estig savakat lögybölök lombikokban (az ELTE szociológiai intézet a háttérben diszkréten elpirul), tisztára kimaradok a hírekből, mert mire érdekelnének már indulok, este tizenegykor meg felőlem egy kisbolygó is becsapódhatna, ha nem késik miatta a 73-as busz, felőlem pusztuljon mindenki. Pontosabban mindenki más, a jelenlévők valamint barátok és családtagok kivételek, mert bár ők is el fognak pusztulni egyszer (ahogy nagyjából mindenki), de nyugisabb lennék, ha becsapódás esetén k a túlélőket erősítenék. Csak mert önző vagyok. Ennyit a délutános műszakról.

Viszont most szembe jött az alábbi kép, és furcsán jól érzem magam tőle.

444.hu

Hát ja, így kellene valahogy régen már, a netadó-ellenes tünti óta nem láttam ekkora tömeget, melynél már értelmezhető a "hömpölygő" melléknév is, és ugyan Ártunk és Ormányukból (már csak nomen est omen alapon is) kinézem,  hogy szarik az elégedetlen pedagógusok, meg a velük szolidáris diákok fejére, de hátha lesz ettől egy-két vacakul álmatlan éjszakája a felcsúti döbröginek, meg az ispánjainak.
Csak hogy érezzék a törődést.

Amúgy ha nem, az se baj, ez már akkora megmozdulás, ami ha a Holdról nem is, de külföldről már nagyon is látszik, no nem mintha nem tudnák a mindenféle uniós vezetők, hogy mifelénk mennyi az annyi, beárazták ők már rég a pártvezér és kancellárt. (Akit még gyurcsányi módon "testszégyeníteni" sem kell, megteszi ezt ő maga magának, nem középiskolás fokon. Ha már nem tud taní-tani, ugyebár.)

p.s. Csak a vicc kedvéért, de ránéztem a zorigóra, hogy ők mit csaholnak össze, hát nuku csalódás, ezek hozzák a szokásos aljasság-faktort. Úgyhogy a napló kedvéért ideszúrom a komplett zorigós "cikket", azaz jöjjön a már első sorában gyurcsányozó lead, meg  maga a "cikk", ami röhejesnél csak néhány fokozattal szánalmasabb:

"Délután ötkor tüntetők zárták le a Margit-hidat. Az akciót a Gyurcsány Ferenc pártjához közeli PDSZ szervezte, apropója az, hogy elbocsátottak öt tanárt, mert polgári engedetlenségre hivatkozva nem tartotta meg az óráit, vagyis nem ment be dolgozni.

A tüntetést a Gyurcsány vezette baloldal támogatja. "

Ééés, ennyi! A minimalista-szürreál nemújságírás nagyobb dicsőségére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése