2020. január 12., vasárnap

A Teszek Rá Magasról-paradigma

A hét abszolút politikai botránya, hogy a széthízott fejű troll, aki valami történelmi sorscsapás folytán lokálisan miniszterelnök, nem szeretné betartani a független bírósság jogerős ítéletét. Ami annak nyomán született, hogy a (párt)állam illetékes nyúlványai szartak betartani a törvényekek, ezúttal (bár nem egyedülálló módon) az oktatás területén.
Pár éve már végigfutott a magyar médián a gyöngyöspatai eset, ahol a cigány gyerekeket elkülönítve oktatták, sokszor összevont osztályokban de úgy hogy például nem volt nekik informatikaórájuk egyáltalán, nem használhatták iskolai uszodát, és még fel sem mehettek az emeletre, ahol a nem cigányok osztálytermei voltak. Jogvédő szervezetek persze tiltakoztak, próbáltak egyeztetni és megoldást találni, naná hogy sikertelenül (Orbánisztán 2.1. Jobban teljesít!), úgyhogy maradt a per. Aminek vége egy jogerős ítélet lett, miszerint a josértő módon hátrányba hozott gyerekek 300 ezertől kétmillióig jogosultak nem vagyoni kártérítésre, amit lassan már esedékes lenne kifizetni. Az apartheid ugyanis egyelőre törvénybe ütköző.

Erre jön a felcsúti kisgömböc meg az ő fasiszta rezsimje, és közli, hogy a kormánynak (nem ám holmi hivatalnak, a kormánynak, baszod) meg kell vizsgálni a lehetőségeket, hogy hogyan tudnak majd mégsem fizetni. Nem mellékesen annyit, amit a szintén felcsúti Lőrinc barát fél nap alatt keres a közbeszerzésen nyert üzleteivel, kivéve ha vasutat épít, mert akkor száz milla össszejön egy óra alatt.
A főminiszter viszont azt mondta, hogy ő teljesen megérti azokat, akik fel vannak háborodva a kártérítéseken, mert hogy már megint a cigányok (zorbánul: meghatározható etnikai csoport) jrnak jól azzal, hogy munka nélkül kapnak pénzt. És ez a farok eredetileg jogász, de az biztos túl rég volt már, így nem rémlik neki az a fogalom, hogy kártérítés.
Vagyis az ő torz und beteges logikája szerint, ha engem törvénytelenül és megalázó módon rúgnak ki a munkahelyemről, majd ezért perelek és nyerek, akkor menjek a fenébe, mert a kártérítéssel munka nélkül jutottam pénzhez. És tényleg, hisz épp kirúgtak, és hát micsoda világ sejlik fel a házikolbász meg a házipálinka mögül, hogy akkor én most munka nélkül? Nem hogy kirúgtak, de még én kapok érte pénzt? A helyett, hogy böcsületes trágyalapátolással keresném meg a minimálbér egy részét, bíróságra járok holmi jog meg igazság ügyében, mikor pedig a helyi döbrögi világosan elröfögte a Range Rover ablakán kihajolva, hogy húzzak a faszba, de azonnal, különben rámküldi a Gézát, aki egymagában képvisel kilenc letöltött és három felfüggesztett börtönévet.

Szóval a felcsúti bejelentette, hogy magasról tesz nem csak a törvényekre, de a törvénysértéseket megállapító bíróságokra is, vagy is innentől az lesz, hogy a jogerős itéletet végre kell hajtani persze, de csak ha a főmérnöknek is tetszik. Ha nem csípi a verdiktet, viszont lehet vele primitív módon uszítani, akkor nyugodtan el lehet küldeni a hülye bírákat susnyásba, a kekeckedő EU-s képviselőknek meg majd rendelnek kurvákat, és ha attól sem fogják be a szájukat, legalább lesz mivel zsarolni őket. Mert ezek igazi jóféle, bakamerázott luxuskurvák lesznek, kis kitérővel Moszkva és Dubaj között. Igazán rendszerkompatibilisen, elvégre Ártunk és Ormányunk is valahol arrafelé  keresendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése