2020. január 17., péntek

Abból sem isznak

A fideszkádéenpé Bunkó Büszkeség Tagozata kitalálta és odanyilatkozta (a Milyenügyiek is Vagyunk? Minisztérium illetékeseivel együtt), hogy az állam mégse fizesse ki a göngyöspatai romáknak az iskolai szegregáció évtizedes gyakorlata nyomán, jogerősen megítélt kártérítést, majd kapnak valamit természetben, monjuk választhatnak maguknak valamilyen képzést. Amit majd az állam megszervez nekik, hát lehet hogy szegregáltan, de legalább lehet majd hivatkozni rá, miközben telibe szarhatják a bíróság ítéletét, a populista demagógia nagyobb dicsőségére. Adnak is valamit, meg nem is, na ja, pont mint egy népmesében, csak az baj, hogy egy állam meg kormány nekem ne furfangos legyen, hanem jogkövető, a dörzsöltség csak a maffia esetében alapfeltétel.

És szinte látom magam előtt, ahogy a kormányzati akárkik majd kiírnak egy jó kis közbeszerzést, ahol valami véletlen folytán egy fideszkádéenpés képviselő felesége (unokaöccse, kertszomszédja, harci spánielje) nyer, aki pont véletlenül nemrég alapított egy oktatási kft-t, és fejenként félmillióért remek háromhetes informatika tanfolyamot tud összedobni, grátisz rollervezetői szakvizsgával. Így aztán nem kell kecskére bízni a szalonnát, a só is elfogy és a vén kecske is megmarad, vagy valami hasonló szólásközmondás illik ide, ezt a pályázatnál még pontosítani kell. (A kiírásba meg beleírni, hogy a jól elhelyezett közszólás-mondások sok-sok plusz pontot érnek az innovatív kreativitás skáláján.)

A romapatai gyöngyösiek meg tényleg jól járnak a képzésekkel, mert ha a közoktatás már elbaszta a lehetőségeiket, még a lyukas tetőt sem tudják majd megjavítani a pénz egy részéből, és nem lesz mit  elinniuk, elmulatniuk a kocsmában benne. A pénz egy pártközeli káefténél sokkal jobb helyen lesz, az ottaniak nagyon felelő és kulturált módon tudják majd elmulatni, elvégre néhány millió már komoly kurva-kokó egyenértéket képez. Egy yachton például.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése