2020. január 4., szombat

Las Airforces

Egy álnaiv ellenzéki képviselő megpróbálta megtudni, hogy a nemkormánygép katonai repülők mi a fenét is kerestek tavaly például Dubajban vagy Las Vegasban, de persze az illetékes minisztérium a szokásos tempóban lepattintotta. „Közöd hozzá, paraszt?“ -kérdezhette volna a magasságos minisztériumi főakárki (komoly szakember ám, helyettes államtitkár szakon érettségizett az Üzbég Demokrrácia Fénye Intézetben, legkésőbb jövőre), de nem tette, mert ilyen rendes ember. E helyett udvariasan azt válaszolta a titkárnője, hogy minden honvédségi (katonai, hadi, terepszínű álcahálós) repülőzés, az nemzetbiztonsági okokból harminc évre titkos, kivéve ha külön titkosítják ötven évre, mert akkor az összesen már nyolcvan.
Hogy mi is az, amit ennyire titkolni kell, az persze nem akkora rejtély, hisz köztudott, hogy Dubaj három dologról híres: a felhőkarcolókról, a kurvákról és a félelmetes hadseregéről, különös tekintettel a wellness-központoknak álcázott harci luxushotelekre, amik persze valójában kőkemény kiképzőtáborok. Páncélozott minibár, nagy tűzerejű londínerek, taktikai limuzinflotta.

És hát ami Dubaj a keleti féltekén, az Las Vegas a nyugatin, mondhatni mindkettő a maga féltekéjének harci szívcsakrája, ahová a magyar katonai vezető politikusoknak sokat kell járniuk, főleg rokonok, barátok és üzletfelek társaságában, elvégre ilyen fontos küldetésekhez kell a lelki támogatás, meg baromi sok sós pisztácia a fedélzeten. Mert ezekkel a harci szívcsakrákkal nem lehet viccelni, itt dőlhet el mindkét (sőt, mindhárom!) félteke sorsa úgy emberileg, mint biztonságpolitikailag, itt tökösnek kell lenni. (Mint a kevéssé közismert népdal mondja: „Minek, minek két félteke, ha lóg az ember fél töke...“)
Las Vegas ráadásul konkrét műveleti terület, ha egyszer majd jönnek az élien ufók, akkor elsők között támadják majd Vegast, mert az a sivatagban van, ami nekik valamiért eleve tetszik, plusz a félkarú rablókból tudnak elég aprót zsákmányolni, hogy a globális invázió további résznél már ne kelljen a parkolóautómaták, meg a  bírságoló közterületesek miatt aggódni. Hisz mégis csak hülyén nézne ki, hogy leszállnak az inváziós flotta csészealjai, és senkinél nincs apró, de a sarkon már épp fordul be két szigorú tekintetű  faszi. De ha Las Vegas nem végállomás, hanem az első, akkor egy jelentős civilizációs akadály máris kipipálva.

Szóval az airbusok meg azok a kisebb falconok igen is fontos katonai küldetést teljesítettek, azt csak a kakán is csomót kereső (vagy kánkán...?) ellenzékiek vetik fel, hogy egy hadseregnek egyáltalán minek két business-jet? Egy egycsillagos ám félcédulás tábornok miért játszana Bill Gécct, vagy Mészáros Cukkerberget? Pedig egyszerű, Dubajban, Dohában vagy Vegasban vegyülni kell, ahhoz pedig a kicsi ám drága magángépek a legalkalmasabbak, Hisz hogy milyen szupertitkos katonai tárgyalásokat folytatnak le rulettezve whiskyzésnek álcázva, az ugye titkos, tehát eleve kerülni kell a feltűnést. Rómában tégy úgy mint a rómaiak ugyebár, tehát Dubajban tégy úgy mint az orosz oligarchák vagy az amerikai internetes csalók.
Ennek szellemében javasolnám legalább két darab komolyabb Rolls Royce beszerzését a magyar honvédség sérelmére, a hatékonyabb vegyülés okán. Azért éppen, sőt minimum kettőt, mert lehet hogy az egyik pont akkor van az autókozmetikában hátsóülési ondómentesítésen, amikor helyzet van, és a magyar vezérkari helyettesnek sürgősen találkoznia kell a szlovák haditengerészet főparancsnokával Dubajban. Elvégre Pesten vagy Pozsonyban (konspirációs nevén: Bratislava) csak a hülyék találkoznának, az egyszerűen túl nyilvánvaló lenne.
Egyébként meg ezt úgy kellene csinálni, hogy a hazai delegációt két gép vinné. A főemberek utaznának a menő kisgépen, a nagy meg vinné a Rolls Royce-t, a hitelkártyákat és - ha szükséges az ácázáshoz - a balkáni kurvákat, magyar diplomata-útlevéllel persze.
A valódi célt persze már az indulás előtt negyvennyolc órával titkosítani kell, elvégre minibár ide, stewardessek oda, ezek komoly katonai gépek, hisz rájuk van írva jól, hogy Hungarian Air Force. Nem pedig az, hogy Hungarian Goverment of Orbán. Csak a miheztartás végett.

Ha kormánygép lenne, akkor ugye a honvédséget is kormányvédségnek kellene hívni, rosszabb esetben pártvédségnek, ami persze abszurd. Reális, de abszurd.

Képtalálat a következőre: „British Rolls-Royce Armoured Car”
Ez például nagyon szakszerű, bár nehéz vele vegyülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése