2020. október 24., szombat

GG1 micsoda?

Olyat szólt tegnap a gulyásgergely alakú kormányzati protokolldroid, hogy:

“Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét illeti, mi jó érzéssel nézzük a történéseket. Sohasem gondoltuk volna azt ugyanis, hogy egy elég belterjes balliberális klikk, az államot és a polgári kereszténydemokrata kormányt szeretné maga fölött felügyelőnek. És ha jól értem, akkor azért zajlanak tüntetések, hogy a korábbi rend álljon helyre, és hogy ne egy független - mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes - alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány. Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk”  

És tényleg nem szakadt rá a plafon, pedig cinizmusban valószínűleg új országos csúcsot futott. Mert ez nem hazugság (persze az is), hanem a tüntetők és sztrájkolók hatalmi gőgből elkövetett gúnyos pofán röhögése. Márpedig ha itt valódi demokrácia lenne, akkor  hatalom (illetve annak egyik kézreálló kesztyűsbábja) nem nézhetné le ennyire aljas cinizmussal az istenadta népet. Mag az ő akaratát, véleményének kinyilvánítását.

És mennyire szánalmas már ez a balliberális klikkezés, ha valakibe belerúgnak és az visszaszól, akkor ő már rögtön valami sötétben bujkáló (más narratívákban meg egyes dolgokat pimaszul bitorló) klikk tagja. Amelyik balliberális ugye, mert mindenki az, aki nekik nem tetszik. Nem mintha szitokszó lenne amúgy, de azért nem árt belegondolni hogy valaki simán lehet baloldali, anélkül hogy liberális lenne, miként simán lehet jobboldali úgy, hogy közben liberális. A világ, így a közélet vagy a politikai ideológiák sem írhatók le a fekete-fehér/ igen-nem kategóriáival, ezt azért az általános iskola fölső tagozatára illik megtanulni. Jó, persze tudják ezek a droidok, hogy hülyeséget beszélnek, de ez van a programjukba írva.

A másik épületes baromság e rövid idézetben, hogy ők "polgári és kereszténydemokrata" kormányzást folytatnának. Hát kurvára nem! Nem polgári, mert struktúrájában gyakorlatilag már-már feudális, nem keresztény, mert felebaráti szeretet már nyomokban sem tartalmaz (a kereszténység nekik csak hivatkozási alap), demokraták meg nehezen lehetnek azok, akik egy akarnok zsarnok szolgáinak szegődnek.

És akkor most mit mondjunk erre a gulyásgergely alakúra? GG1G? Á, ennyit nem érdemel, hogy íly módon mémmé váljon...

Ezrek a kormány mellett, mi? (telex.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése