2020. október 11., vasárnap

Képtelen Krónika

Kakadu Péter külügyes elvtárs útjainak fényképes és videós dokumentálása idén eddig 22 millió forintba került. Szerintem ez nagyon is rendben van. Hisz kiderült, hogy amikor posztszovjet diktátorokhoz jár elvtársias légkörű seggnyalásokat performálni, akkor külön fotós és videós is megy vele (útiköltség, napidíj, alapfizu, költségszámla), elvégre ilyen fontos feladatokat nem lehet pusztán egy emberre bízni. Ráadásul egy ember csak egy nézőpontból tudja fényképezni, ahogy Miniszter Úr kezet fog, aláír, felavat vagy határozottan kijelent, márpedig ő egyértelműen a többszempontú, széleskörű tájékoztatás híve. Ez amúgy abból is látszik, hogy a minisztérium a közpénzből fotosoppolt képeket aztán ingyen bocsájtja a sajtó rendelkezésére, pedig közéjük is lövethetne. (Jó, hát időnként listázzák is az újságírókat, hogy ki hova utazgat hazát árulni, de azt is pusztán csak praktikus okokból, mert hát ki tudna annyi nevet fejben tartani egy rendes adatbázis nélkül.)

Azt pedig csak a sorosista hazaárulók állítják, hogy ugyanazzal a digitális kütyüvel fényképezni és videózni is lehet, de ezt nem kell komolyan venni, ezek olyanokat is mondanak, hogy elvesztettük mindkét világháborút,  a Föld kering a Nap körül, és hogy a demokrácia lényegéből adódóan nem lehet illiberális, avagy szabadságtagadó. Mert ezek ilyenek. De a helyzet ezzel szemben az, hogy Kakadu miniszter annyira szép, önragyogó jelenség, hogy fotogenitása nem ismer határokat. Termete sudár, mosolya elbűvölő, jelleme makulátlan,  a Vatikán csak azért nem avatja máris szentté, mert ahhoz meg kéne halnia, de a Miniszterelnökség illetékes főosztálya erre nem számít a huszonharmadik század előtt. Így hát az  helyzet, hogy nem is lehet elég képet és videót csinálni róla, ha politikusi-államférfiúi nagyságát vesszük, az a két nyamvadt udvari kamerás kifejezetten kevés, jóformán szóra sem érdemes. Mert Ártunk és Ormányunk jelesei valóban puritán kormányzást folytatnak (a Főnök is egy kolostorba vonult, ugyebár), Péterünk is helikopterfideszes, szemben az általa oly sokszor jogosan bírált limuzinszocialistákkal.

És egyáltalán, mi az a rongyos huszonkét milla? Egy nem szakképzett közmunkásnak ez mindössze 22 és fél évi bruttó fizetése, de ha képzettsége is van, már alig több mint 17 év alatt összehoz ennyit. Persze bruttóban, szóval hogy pénzénél legyen folyamatosan adót kell csalnia, valamint hanyagolni az olyan luxuskiadásokat, mint a lakás, az étel vagy a ruha, azaz egy kukából élő hajléktalan simán összeszed 22 milliót, feltéve hogy folyamatosan kap közmunkát, ami itt, Csodaországba ugyebár természetes. Persze még nincs itt az év vége, úgyhogy nem tudjuk, mennyi is lesz majd a miniszteri ábrázat képesítésének teljes költsége, de az tudható, hogy minden fillért megér majd, utólag is előre.. Ahogy eddig, úgy ezután is. Az alábbi képekről is csak úgy sugárzik a a szépség, az erő, az akarat, az atomvillanás amitől a Haza fényre derül.






p.s. A fent belinkelt cikkben amúgy szó van arról is, hogy a 22 millióban valószínűleg nincsenek benne azok az utak, amikor a miniszter és sleppje valamelyik kormánygéppel katonai csapatszállítóval utazott. De hát ő ugye egy (párt)katona, harcol a Háttérhatalom ellen, több fronton yachtokkal konspirál, és napi 24 órában csak a munkájának él. De azért a reggeli utáni szarásáról ne tegyen közzé képeket, akkor se ha az udvari fotós azt is dokumentálná, bemondásra elhisszük neki, hogy mind az állaga, mind a menyisége rendben volt, a polgári,  keresztény-konzervatív elvárások szerint is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése