2020. október 8., csütörtök

Mesekönyv, tökfőzelék és a hatalmi túlteljesítés

Csepel fideszes polgármestere betiltotta a kerületi óvodákban a Meseország mindenkié című mesekönyvet, ha más a pártvezér és kancellár is a homoszexualitásban jelölte ki az új migránst a régi soros mellé.  (Év elején ugyan még a cigányozós-ügyvédezős börtönbiznisz lett volna az aktuális Eurázsia (vagy Keletázsia), amellyel ugye mindig is harcban álltunk, de jött a járvány, így egy rendes órásplakát-kampányt sem tudtak rendelni a valaki sógora szomszédjának a cégétől.) De most Az Ő Hazájuk Mozgalom, úgy is mint őfelsége kézből etetett ellenzéke, elindult az új csapáson, mintegy kitaposva az utat a főminiszter elnökdoktorúr előtt a buzizás könnyű, ám hálás témájának erdejében. Machetével vagdosva le a az olyan kellemetlen, mondhatni liberális kérdésfelvetéseket, hogy a világ, és ezen belül a nemiség sem mindig fekete-fehér, meg van olyan hogy az identitás szabad megélésének joga, és hogy egyáltalán, az emberi minőségét senkinek nem az határozza meg, hogy milyen elsődleges nemi jellegekre gerjed. De ahol buzizás van, ott buzizás van, ott a mezei fideszes megy a fővezér után, sőt helyben túl is teljesít, hátha tud akkorát gurítani önkormányzati szinten, hogy az elhallatsszon a pártközpontig, meg fel a Gundel karmelita menzájára.

Így aztán fogja magát a csepeli főpolgár, és betilt. Egy mesekönyvet. Ami nem mellesleg olyan mese-átiratokat tartalmaz, amelyek a különböző hátrányos helyezeteket jelenítik meg, szóval nem csak buzi szereplők buzulnak benne, rém buzisan abuzálva egymást, hanem egyes mesék szereplő mozgássérültek, nagyon szegények, vagy épp csonka családban élnek. Jó, mondjuk az átlagfideszes önkormányzati őrvezetőknek ez legalább annyira tűrhetetlen, mint a homoszexualitás, hisz nálunk minden nagyon is rendben van, mint az közismert, csak utóbbiak jobb hívószavakat generálnak a permanens kampányban.

Az viszont kérdés, hogy ez polgármesteri irodájában üldögélő barom honnan veszi, hogy neki ehhez joga van? Szakértelme nincs hozzá, az nyilvánvaló, nem pedagógus, nem pszichológus, még csak nem is irodalmár, hanem államigazgatásit végzett, vagyis diplomás bürokrata. (És mint ilyen, a jelen rendszer ideális kádere, pont mint a Színművészetire delegált gépesített lövész ezredes.) De épp jól képzett bürokrataként kellett tisztába lennie azzal, hogy ő aztán kurvára nem tilthat be semmit, de még ahhoz sincs joga, hogy a közoktatás bármely tartalmi kérdésébe belepofázzon. Nem néztem utána, de gondolom nem Szexuális orientációk és deprivált helyzetek kisgyermekkori percepciója fejlődés-lélektani szemszögből címmel írta a szakdolgozatát. Az meg külön szomorú, hogy az óvodák vezető nem szóltak vissza neki, hanem ismertették a kollégákkal a mesteri polgár direktíváját, oszt' jónapot. Nyilván nem mernek ők már régóta visszaszólni senkinek...

De mi lesz ha a csepeli főkretén ezt megerősítésnek veszi, és legközelebb betiltja a tökfőzeléket (pláne, ha meleg), mert azt speciel ő utálja, és rosszul van attól, ha  agyerek délután főzelékszagú lehelettel jön haza az oviból? Vagy mondjuk raccsol, így amíg ő van hivatalban, tilos lesz a "lépa-letek-mogyoló" című nyelvtölő alkalmazása. És aki mégis elmondja a gyerekkel az ki lesz lúgva a földle, nagyon dulván.

Az ilyen behódolásoktól ezek a lokális döbrögik csak magabiztosabbak lesznek, pedig el kéne vetni lelkükben a kétely mételyét, sok kicsi, ám jól sikerült ellenállás után hátha kialakul bennük egy kis önutálat. Aztán betiltják magukat (ehhez még joguk is van, magát mindenki betilthatja), a köz javára és a haza érdekében, hogy aztán személyes megfelelési kényszereiket és hatalmi arroganciájukat végre nyugodtan, négyszemközt beszélhessék ki a pszichiáterükkel.

csokiduda.blog.hu

p.s. Persze lehet hogy ártunk és ormányunk, valamint az ő meghosszabbításai számára nem a mesekönyv tartalma, hanem a címe az irritáló. Mi az hogy mindenkié? Meseország az övék, és nem adnak belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése