2022. szeptember 16., péntek

A direktívák

Ártunk és Ormányunk újabb égetően fontos kérdés felé tett nagy lépést, midőn a nyugdíjaskorú rendőrtábornok, úgy is mint egészségügyi miniszter is, előírta, hogy abortusz előtt a nőnek meg kell hallgatnia a magzat szívhangját. Aztán gyilkoltassa le méhének gyümölcsét a beste! (És nem mellékszál, de egy louisianai nőnek a minap New Yorkig kellett utaznia abortuszért, mert a leendő gyerekének ugyan nem lett volna koponyája, de ez speciel nem szerepelt a tiltó állam kivételeinek listáján.) Amiben persze semmi racionalitás nincs, szimpla érzelmi zsarolás, annak viszont nem lenne a helye a főhatalom által előírt tételes jogban. Meg végtelenül pitiáner dolog még alázni egyet azon, aki amúgy is válságban van, hisz abortuszra senki sem a hétvégi wellness-program helyett megy, csak mer' jó buli. A témáról amúgy nincs igazi véleményem, legfeljebb annyi, hogy minden eset egyedi, és ekként kellene elbírálni.

Ami viszont érdekes, hogy a rendőrminisztérium által kiadott Egészségügyi Közlönyben szerepel az is, hogy a javaslatot támogatta a Bábaszövetség is, szakmailag. Ami tök jó, leszámítva azt az apróságot, hogy bár létezett ilyen nevű szakmai szervezet, csak épp öt éve megszűnt. De a jó ügyet, a kormányt és csatolt elmebajait persze a síron túlról is támogatja, pont úgy mint a Magyar Hóhányó Társaság, a Vigyázat Csalok! Bűvészszakszervezet, a Férfi Vagyok De Szülni Akarok Liga, valamint a sarki francia pékség. Utóbbi legalább  létezik, bár mostanában már elég vacak a sajton croissant-juk. (Felkészül a Szent Inkvizíció, Tomas de Torquemada elvtárs is  biztos tud üzenni a síron túlról.)

És közben nyilvánvaló, hogy a kormány pont leszarja a várandós nőket, az abortusszal kapcsolatos kérdéseket, és úgy nagyjából bármit a saját hatalmi-gazdasági érdekein túl, de remek kis gumicsont ez, hogy már megint ne arról legyen szó, hogy megfagyunk-e még az államcsőd előtt, vagy azt azért még megvárjuk, hisz egyszer van ilyen az életben, a következőt már úgysem érnénk meg. Az persze szép, hogy mindeközben a kormány a várandóssággal kapcsolatos új irányelveket fogalmazgat, elvan a gyerek ha játszik, meg a despota, ha utána az özönvíz.
Addig ugyanis igyekszik immár nem csak a nők bugyijában, de a méhében is kotorászni, na nem úgy, az abortusz az újbeszélül duplaplusznemjó!

Kicsit olyan lehet ez, mint a Csinibaba című filmben, a nagy kisdobos, hogy "Pajtások, itt vannak a direktívák, meghoztam a direktívákat!"
Akkor tessék mondani, milyen gyakran, milyen napszakban és milyen pózban javasolt államilag dugni, hogy a népszaporulat biztosítása  a szükséges mértékben kumulálódjon demográfiailag? És a megesett lyányoknak meddig szabad krumplit kapálniuk, illetve kövér lászló beszédeket hallgatniuk a vetélés kockázata nélkül?
És még megannyi kínzó kérdés, várjuk a további irányelveket, levelezési címünk a híd alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése