2022. szeptember 26., hétfő

Szuper 8

A Felcsútok Géniusza bírná, ha ezentúl nálunk rendeznék az olasz szuperkupát. Ez állítólag olyan, hogy az aktuálisan fodbalban bajnok látszik, ahogy játszik a kupagyőztessel. Biztos mert a bajnoki címmel nem jár kupa, azt külön el kell nyerni valakiktől.
Az egész tök olcsó lenne, 8 millió évente, mondjuk euróban, de az mostani árfolyamon csak pimf 3,3 milliárd forint, ami tényleg semmi, ilyesmire mindig pont van pénzünk, de ha véletlenül nincs, akkor is. Hogy nálunk hány szurkolót érdekelne az olasz kupa szuperben, azt tudja a fene, még az is lehet hogy részeg taljánok tömegei utaznának hozzánk a döntőre, és még akkor is sokan lennének a gondolom Puskás Stádiumban, ha egy részük lemorzsolódna útközben kurvázási céllal, vagy őrizetbe vétel okán. (Persze nem feltételezek ilyet az olaszokról, elvégre ők adták a világnak Petrarcát, Dantét, Leonardót, Mussolinit, Berlusconit, meg a világ legbunkóbb vécés bácsiját az autópályáról, Udine közeléből.)

Ugyanakkor nem kellene itt megállni. Elvégre a nemzetközi elismertség fontos, ideje felkerülni a térképre, úgy is mint álmainkban európai középhatalom. Szóval rendezzük mi a következő amerikai elnökválasztása (és ha már, a következő pápaválasztó konklávét is), a Párizs-Dakar ralit (ha Dél-Ameikában lehet megrendezni, akkor nálunk főleg), az Ausztrália-Wales rögbi-rangadót, a Holdra szállást és a harmadik világháborút. Főleg az utóbbitól lenne itt olyan turizmus, hogy nem győznénk menekülni, ki merre látunk.

Szóval jöjjön csak az olasz fodbaldöntő felénk, gondolom a Párt ezzel is a magyar családokat támogatja, csak olyan ravasz módon, hogy még maguk sem tudják hogyan, de legalább Brüsszel sem tud majd belekötni, ami egy várostól amúgy is szemét dolog lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése