2022. szeptember 17., szombat

Mindenhez se

Gengszter Zoltán repper foglalkozású, középfokú megélhetési kamu-botrányhős mostantól a hazai honvédelemség egyik húzóarca és reklámneve (vagy fordítva), minek keretében rögtön hivatalos, elvtársias hangulatú látogatást tett egy laktanyában, ha már lett az a pénz, amiért:

A látogatás során Ganxsta Zolee megtekintette a laktanya létesítményeit, majd az alakulatnál rendszeresített kézifegyvereket, haditechnikai eszközöket, többek között a BTR-80 páncélozott szállító harcjárművet, a D-20-as vontatott ágyútarackot, a Gidrán többcélú moduláris páncélozott harcjárművet, a Leopard 2A4HU harckocsit és a PzH 2000 HU önjáró tüzérlöveget is. 
(mandiner.hu)

Hogy ő mennyire katonás afelől nincs kétség, hisz stílusában egy kiköpött Tuskó Hopkins (aki ráadásul szintén csak valami fatális véletlen folytán lett légionista), piál mint bármelyik Rejtő-hős, és legalább olyan szar költő, mint Troppauer Hümér. Egyszóval egyesíti magában a katonainak nevezett erényeket, bár azok a való életben inkább a vak engedelmesség és az emberölésben való jártasság mentén kristályosodnak ki. Szóval egy rendes (bár gázsiért) lázadó azért alapvetően köp rájuk, a katonaság az emberiség egyik fogyatékossága, mint a mulatós zene, a mikrós hamburger, a legtöbb intézményes vallás vagy a Mikulás, csak épp azoknál jobbára veszélyesebb, no meg drágább.

De Zoltán Művész Úr, miközben nyilván nem ért a tüzérséghez, legalább a cinizmusában következetes, miszerint elvállal ő bármit, ha jól megfizetik, és nem kell tudja mi a frász az a vonatott ágyútarack (valami nagy baszás, amivel mesze lehet lőni, gondolom), sőt az sem kell, hogy érdekelje.
Na jó, ebben azért van valami mélyen magyarosch. Én a helyében figyelnék ara is, mikor várható a következő pápaválasztás, elvégre megtérni sohasem késő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése