2022. szeptember 16., péntek

Magasfeszültség, de főleg bennem

Nagyon úgy tűnik, kétnaponta kell valami műszaki marhaság, amin lehet egy fél napot idegeskedni. Tegnapelőtt volt lakástűz a szomszédban, tűzoltóság, rendőrség, mentőség, népség, csődület, miazmás, ma meg simán csak elment az áram pár órára, pontosabban nem is olyan simán. Először pont ugyanazokat a tüneteket produkálták a működő kütyük, mint legutóbb, erre én kihúztam mindent, és megmértem a feszültséget a konnektorból kifelé, volt kábé negyven volt. Hát, legalább nem sültek ki a hálózati adapterek, mint szerdán, viszont jó volt kihúzni őket, mert a feszültség - úgy tűnik - csak lappangott, nemsoká már 440-et mutatott a műszerem, biztos próbálta utolérni magát a kóboráram. Na, akkor kisült volna megint pár dolog. indez megint úgy fél tizenegy körül kezdődött, és fél négykor szólt Nemtomki néni a másodikról, hogy most már vissza lehet kapcsolni mindent. Hát, mondjuk a gázt azt nem zártam el, de ekkor gyorsan, aztán kinyitottam, csak hogy teljes legyen a visszakapcsolás. 

Közben meg átmentem anyámékhoz az adapterekkel, ott sorba bedugtam azokat a konnektorba, és megmértem a kimen feszültségüket, szerencsére mindegyik túlélte. Pedig már láttam magam előtt, ahogy ma is megyek a Digi ügyfélszolgálatára, hogy izé, valami gonosz túlfeszültség már megint megsütötte az adaptereket, szóval ha a múltkori két szerelő lenne szíves, és jönne hozni másikat... Hogy néztek volna rám, te jó ég, megint itt a faszi, aki nyilván egy energiavámpír, de annyira, hogy egy szerencsétlen negyvenwatos tápegység két napig sem húzza nála - pedig ez nem is így van, én alapvetően napaelemes vagyok, azzal töltődöm, igaz itt meg két napja esik, szóval...

Mindegy, jövőre, ha lesz végre némi pénzem, majd beiratkozok egy fotoszintézis tanfolyamra, és akkor sajátos hibridként majd vízen meg napfényen élek, de a növényekkel ellentétben délre vándorlok telente. Pontosabban dél-keletre, mert ha vándorlás, akkor India, esetleg a Merkúr, de ott talán már túl meleg van a túl sok Naptól.
Addig sem kell gyertya mellett olvasnom, miközben a háttérben diszkréten leolvad a hűtő.

És témába alig-alig vágóan  világ egyik legkeményebb fitneszvideója, ha már a banda neve Electric Callboy. Amúgy németek, de ez leginkább csak hetvenes-nyolcvanas éveket idéző, pornós bajszokból látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése