2022. szeptember 10., szombat

Napi konteó

Holnap lesz vanni 9/11, ami a számmisztika szerint annak az évfordulója, hogy egymás után egy-egy repülő gép csapódott mindkét Buckingham-palotába, amitől a testőrség lovai nem tervezett időben kakáltak be, Károly herceg meg meghalt, és azóta egy robot helyettesíti, ezért nincsenek arckifejezései.

Persze ilyen herceg csak az egyik palotában volt, a washingtoniban, New Yorkba már nem jutott belőle, mert az android még csak fejlesztési szakaszban volt, szóval egész biztos, hogy a SzíJáJé amúgy is lecserélte volna az eredetit egy szimpatikusabbra.

Később ebből lett egy háború Irakban Putyin ellen, meg Afganisztánban a kínaikkal, csak a jenkik úgy csináltak, mintha Albániát bombáznák, legalább is amíg ki lehetett takarni a háttérben a sivatagot. Az ottaniakkal nem volt gond, Amerikában senki nem tudja megkülönböztetni, hogy a rossz arcú géppisztolyos albánul beszél vagy pastuul, netán kirgizül. Az arab (meg általában a közel-keleti) kultúráról pedig annyit tudnak hogy terrorizmus plusz kebab egyenlő olaj. De legalább a kebabhoz a csípős szószt el lehetett adni tömegpusztító vegyi fegyvernek, azt mondjuk Wisconsinban már bárki bevette, mint casus bellit.

Az eredményt meg ismerjük, azóta akadozik az azeri gáz, és vannak hülye nevű hamburgerek  a mekiben, de nem csak Hamburgban ám. Mert ez világpolitikailag van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése