2022. szeptember 26., hétfő

Népszáml állás

Megint népszámlálás lesz, pedig szerintem minek. Elvégre megszámolnak mindenkit, még engem is, pedig nem számítok, szóval miért is számolnak velem? Plusz a KSH levele szerint lakásszámlálást is tartanak, de ehhez pláne nem kell hivatalnak lenni, ez megy józan paraszti ésszel is. Én például itt ahol vagyok, egy darab lakást látok magam körül, de kis fejszámolással kiderül, hogy a  a lépcsőházban van összesen tizenöt. Ám ha a Hivatali Központ statisztikailag gondolja, némi pénzért szívesen megszámolom nekik még egyszer, sőt ha kell, a szomszéd lépcsőházat is. (Az pontosan egy darab, per szintén tizenöt kégli, összesen harminc, a'la ötven szoba és húsz félszoba, húsz erkély, és egy csomó poloska az erkélyeken, de gondolom azokat már nem kell megszámolni.)

Azt mondjuk nem tudom, hogy hányan laknak itt, mindig jönnek szembe ismeretlen arcok a lépcsőházban, és a ha nincs rajtuk zöld postásegyenruha, tőlem akár lakók is lehetnek, miként besurranó szórólapozók, vagy nagyon beállt alakok, akik ebben a hidegben már nem szeretnek a ház melletti bokrok alá szarni.

De ha őket is bele akarnák számolni a lakókörnyezeti népességbe, ahhoz majd be kell vonni az ÁNTSZ laborját is, még szerencse hogy közel esik, hisz tudja fene, ha a rendőröknek van ujjlenyomat-nyilvántartása a nótoriusokról, akkor lehetne a tisztiorvosoknak is valami fekália-regisztere, a tisztiorvos az amúgy is olyan fegyveres testületien hangzik.

További kérdés, hogy mennyiben számít lakónak, aki a lépcsőházkorláthoz láncolva tárolja a bringáját, a mi szemetesünkbe tuszkolja bele  használt fürdőkádat, és a pincénkből lopja az áramot. Szerintem eléggé. Nem a szó hagyományos értelmében, de közülünk való, pontosabban szólva közénk ékelt, szimbionta, de nem az Alien értelmében. 
Jut eszembe, ha valaki terhes, az hány főnek számít, ha még nem tudják, hogy ikrek lesznek-e? És ha valaki csak másoknak terhes, azt be kell -e vallani, vagy úgyis mindegy, mert az adóból már nem lehet leírni? Illetve ha valakit már végleg leírtak, az hivatalos? És ha vannak népszámlálók, akkor vannak népnevezők is-e? Tudja fene, majd megírom a KSH lakossági üzletága ügyfélszolgálatának, vagy valaminek, ami van nekik.

Népség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése