2022. szeptember 21., szerda

Sötétség hajnalban

Elvileg kedvelem az őszt, meg a többi átmeneti évszakot, mint a tavasz, a júliusi trópusi vihar vagy a februári húsz fok, de most fázom. Ilyenkor már hideg van éjjel, meg hajnalban, mikor kelek, de még nincs fűtési szezon (ami jó is, elvégre a távfűtés drága), szóval kint sötét, bent meg vacogva ásítás. Kérdem én, nem lehetne ezt jobban megszervezni? Ki a  felelős ezért a hülye időjárásért? Én a helyében a nyárról átcsoportosítanék, mondjuk öt-hat fokot, mindenkinek jobb lenne, de nem, még a Nap is később kel fel, amit mondjuk értek, hisz ki akar felkelni sötétben?

Nem kell nekem tűző nap, az zavaró, csak olyan szolidan, fátyolfelhők mögül sündörgő melegfúzió, de lehetőleg egyenletesen elosztva, igazából nem kellenek az évszakok. Ha mázlim van, a következő életemben üvegházi dísznövény leszek, folyton optimális hőmérsékleten és pártartalommal, plusz a növények ritkán aggodalmaskodnak bármi miatt is, ami kellemes lehet, főleg a jelennel összevetve.

Addig is - míg odakint még sötét van - a Sötétség tánczenekar, akiket mostanában méltatlanul hanyagoltam,de épp tegnap akadt a kezembe egy cédéjük. Fú, annyira 2005 az egész, annyira retró... Ja, nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése