2024. április 22., hétfő

Nyakig érő semmi

Aszongya a Dagadt, hogy Brüsszelből csak a baj jön. Ja, meg a pénz, hacsak (mint a viccben) el nem basszák. Ha jön, elbasszák itthon, haverok-buli-közbeszerzés alapon. De mint a szólás is szólásmondja, a pénz bajjal jár. és ennyi, a logikai kígyó saját premisszáiba harap, hisz ha nem jön pénz, az a baj, ha meg jön, csakis bajjal.

Isteni ez a semmiről sem szóló kommunikáció, a pártvezér és kancellár meg a propagandaminisztérium lélegeztetőgépére kötött megannyi „influenszer“ olyan mondatokat ír és mond, amik már teljesen nélkülöznek bármilyen referenciát, azaz égvilágon semmire sem vonatkoznak, így jelentésük sem lehet.  (Tényleg, ezek a megafonos csajok/ csávók szeretik magukat véleményvezérnek nevezni, pedig saját véleményük se volt még soha, mióta ötévesen eldöntötték, hogy mákos vagy a diós bejglit szeretik-e jobban.)

Hosszú évek kemény munkájával sikerült tőmondatokra butítani sz úgynevezett „üzeneteiket“, amiknél eleve indokolatlan a többes szám, mert mindegyik annyit közöl csak, hogy övék az ország, a hatalom és a dicsőség, és ez maradjon is így. (Igen ez pont részükről enyhe blaszfémia, elvégre akkora szájkeresztények, mint ide egy mekkai zarándoklat.) Hogy ezt az egy darab  üzenetet most abba a keretbe illesztik-e, hogy ki a Soros főgonosz Gyurcsány kottájából dollárért, vagy hogy milyen sikeres szabadságharcot vívunk Brüsszel (vagyis az EU, azaz saját magunk) ellen, az mindegy is, a mélyben egyiknek sincs konkrét jelentése, a hatalom nagyon-nagyon akarásán túl.

És egy másik mondás azt szólja, hogy nagy akarásnak nyögés a vége, na pont erre vár már jó ideje, több mint  a fél ország, hogy ezek nyögjenek el már valahova. És nem csak azért, mert unalmasak az üres mantráik, hanem mertközben lassan tényleg nyakig ér a szar. 
Erre is kéne valami szólásmondás, például hogy „ Kárnak, szarnak nem akad gazdája.“ vagy „ A ki megyen halad, a ki szarik, marad“. (Dr. Margalits Ede: Magyar Közmondások és közmondásszerű szólások)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése