2024. április 24., szerda

Odakint hülyék járnak

Tényleg nem egész húsz percet sétáltam esőben hazafelé, de legalább három hülyébe botlottam (az egyikbe konkrétan is), pedig ilyenkor mindenki, aki teheti, inkább autóból fröcsköli a le a maradék gyalogosokat.

Az első hülye a TB-ügyfélszolgálat ajtaját rángatta, elszántan és látszólag percek óta már, pedig csak egészen nagy betűkkel volt kiírva rá, hogy NEM BEJÁRAT, plusz mellette nyitva volt a másik ajtó, ami meg igen. Ám a két ajtó közt volt egy korlát, ami lebírhatatlan akadálynak bizonyult a sztereotip módon kopasz és tréningruhás illetőnek, pedig nem tűnt különösebben részegnek, inkább akaratosnak, hogy márpedig ő azon az ajtón fog bemenni, neki nem mondja meg minden hülye tábla ilyen betűkkel, hogy merre a micsoda, az kurvaélet!

A második hülye jött szembe az utcán, maga elé tartva az ernyőjét, nehogy véletlenül lásson valamit a dolgokból, amik arra vannak, amerre megy. Én taktikusan húzódtam a jobbra eső házfal felé, és vártam, hogy vajon nekem jön-e. Nem tehetek róla, egyszerűen érdekelt, hogy ha nem vak, akkor mennyire bátor? És ja, nekem jött, ekkor reflexből felemelte az addig pajzsként hordozott ernyőt, de fel már nem nézett a másik kezében tartott telefonjából. 
Nos igen, eleve ott az ernyő, mint első védvonal  a külvilág ellen, de hogy biztosan ne nézzen a lába elé, pörgette kicsit a fészbukot is. Vagy a Tiktakot, nekem mindegy.

A harmadik hülye meg a néni volt, a közepesen hosszú szőrű szobacirkálóját sétáltatva, aki kulturáltan megvárta, míg szarik az eb, egy papírzsebkendővel gondosan kitörölte a fenekét, felszedte egy kezére húzott zacskóval a zsebkendőt, és elhelyezte a közeli szemetesben. A szart mondjuk otthagyta...

Úgyhogy mire hazaértem, már nem lepett meg milyen ócska az idő (hideg van, majdnem mint a hűtőben, esik és fel-feltámad a szél) ez egyszerűen csak a kollektív karma, miszerint nem érdemlünk többent, és örülhetünk, hogy legalább tornádó nincs, ahhoz már tengerentúli módon kell kreténnek lenni, a populáció nagy átlagában persze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése