2024. április 21., vasárnap

Pimasz grimasz rutinból

Kávé helyett (tényleg, ez nem lehet - a TV mintájára - KV?) Zorigó,  süt a nap, a kedvem jó, hahó... na nem, ezt azért nem, mondjuk hogy nem szar a kedvem, nem teljesen, avagy nem eléggé. De a vérnyomásomat még fel kell tornázni a pincéből, a TV-ben az F1 ehhez kevés, elvégre az unalom nem öl, csak zombivá csinál.

És a derék kormányhitű aljabulvár platform már rögtön a zabpelyhem után azzal fogad, hogy "Brüsszel háborúpárti, progresszív vezetői“ már annyira rettegnek, de annyira (a fasz tudja mitől), hogy el akarják hallgattatni a békepárti véleményeket. Nyilván arra céloznak, mikor egy túlbuzgó, török-jellegű kerületi polgármester be akarta tiltatni a Felcsútista Internacionálé „konferenciáját“, csak nem sikerült. 

Mert arrafelé demokrácia vagyon, ami ez esetben annyit jelentett, hogy a polgárjenő hülye és elfogadhatatlan dolgot tett, az intézményrendszer, jelesül az ottani legfelsőbb bíróság, meg egy napon belül helyretette őt. Mert ez a normális működés, amit itthon speciel nem látni, a rezsim korrekciókat lassan nyomokban sem tartalmaz.

De legalább a zorigós Anonymusok egyszer végre jól használták a belga főváros nevét, mert tényleg egy brüsszeli, önkormányzati vezető volt barom, és nem egy EU-s. Azaz évtizedes brüsszelezés után egyszer csak feltűnk valakinek, hogy az egy város, nem egy birodalom, persze lehet, hogy simán csak leszóltak nekik a Pártközpontból, hogy most brüsszelezhettek nyomorult szolgák, most még értelme is lehet, már ha valaki nagyon bele akarja látni, mint én most. (Amúgy ez nyilván nem így esett, brüsszeleznek ezek a lakájok, ha köll, ha nem köll, ha már a munkás ököl odacsap úgyis, naponta sokször.)

De egyet  változatlanul nem értek. Mi ez a kibaszott háborúpártizás még mindig? Tényleg elhiszik, hogy a szektatagokon kívül bárki beveszi, hogy a EU vezetői (elnököktől, sőt királyoktól a kerületi polgármesterekig mindenki) tényleg szeretné, hogy az ukrajnai öldöklés minél tovább tartson? Mert csak akkor alszanak jól, akkor jó az étvágyuk és és a reggeli székletük, ha tudják, valahol  messzebb épp most is halnak meg sokan?
Egyébként igen, szerintem ezt hiszik. Mármint hogy az elég sokáig ismételgetett, bornírt és aljas baromságokat egyszer csak igazságnak kezdik el látni azok is, akik addig még nem  adták fel teljesen a normalitást, a józan észbe kapaszkodást. Legalább is velük, propagandistákkal ez már megtörtént, és gondolják, hogy hátha üdvözült mosolynak látszik majd az önagymosott, bambán hülye vigyoruk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése