2024. április 27., szombat

Utánzás-alternatívák

Egy kilenc éves kissrác lett a sirályvisítás-imitáló verseny legnagyobb sztárja, és ha jól értem, korcsoportja győztese, egy belga városban, ahol annyira ráérnek már bármire, hogy ilyen versenyt is rendeznek, komoly zsűrivel, meg mindennel. (Bár hogy ez a minden mi is, az nincs meg, leszámítva, hogy a kölyök sirályjelmezben visongott, biztos az átélés miatt, bár a Sztanyiszlavszkij-módszert nyilván nem kérte számon rajta senki.)

A város neve amúgy De Panne, ami a fordítóprogram szerint franciául annyi, hogy "A bontásból", bár ez nyilvánvaló marhaságnak hangzik, hacsak nem nomen est omen alapon értjük, mert akkor már stimmel, azaz mégis. Fontosabb viszont hogy nem Bruxelles, ami ellen ugye szabadságharcot vívunk, ami egy elnyomó hatalom és egyben saját maga szimbóleuma, és ami Brüsszel művésznéven a végtelenített felcsútista szappanopera egyik főszereplője. Egy olyan városban nyilván nem rendeznek sirályutánzó megmérettetést, hanem helyette meztelen, utcán hugyozó kisfiúknak állítanak szobrot, két globalista elnyomás között. Mert ilyenek ezek a belgák, akár franciául beszélnek, akár hollandul, hogy jó dolgukban már azt sem tudják, mihez kezdjenek magukkal, nagy-nagy elbizakodottságukban.

wikipédia

Mert lássátok feleim, sirály módra rikoltozni pont olyan dekadens, tehát romlott, vagyis a hanyatló nyugatra jellemző posztmodern, woke, valamint elembétékú ármány, ami már középtávon is a végromlást hozza el a keresztény civilizációra, csak nem annyira veszélyes, mint rabigába hajtani olyan büszke nemzeteket, mint a Dagadt meg a gazdag barátai. 

Mert ha már neofeudalizmus épül, ideje újra- pontosabban visszadefiniálni a nemzet fogalmát is. Hisz nemzet, a natio eredetileg tényleg csak a kiváltságos rétegeket jelentette, mint a nemesség, a felsőpapság, meg a számottevőbb hadvezérek, később esetleg néhány gazdag, bár még mindig kissé lenézett polgárféleség. De az istenadta nép, az nem volt része a nemzetnek, az csak a 18. század végén, 19. század elején (a Nagyfarncia Forra Dalom után) kezdett az lenni, a kulturális (azaz nem kiváltságalapú, rendi) nemzetfogalom megjelenésével. Szóval ha a nemzet nálunk a hatalmi slepp és üzletfeleik megbonthatatlan szövetsége, akkor itt a nemzet van elnyomva Brüsszelből... Izé, nem is -ből, hiszen maga Brüsszel az elnyomó, mondhatni személyében.

És ezért lenne jobb nekünk, ha inkább Brüsszel is sirályiutánzó versenyt rendezne magának, azzal innen nekünk nem lenne túl sok dolgunk. Mi megrendeznénk a Turultojás-imitáló Nemzeti Közbeszerzést, vagy a Tokaszalonna Utánzó Versenyt, utóbbiban a fél kabinet esélyes lenne, különösen a 'túl szoros nyakkendőre lógatott' kategóriában. A győztes helikopteres disznóvágást nyerne, zászlórendes tisztikereszttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése