2022. február 21., hétfő

A gyáva diktatúra indiszkrét bájtalansága

Órákig érleltem magamban a témát, gyakorlatilag délelőtt óta, hogy le bírjam írni a véleményem a nélkül, hogy a pártvezér és kancellárt, meg bűbájos csicskáit annak nevezzem, aminek igazából gondolom őket.  Szóval állampártszerű olvasatban, hátha volt még valaki rajtam kívül is nyaralni Iróniában, ez így festett:

Az Iványi Gábor által vezetett, egyházi státuszától már eleve megfosztott vallási közösség. Által működtetett egyesületet megszállta az (állampárti kétharmados elsöpréssel működtetett) NAV, ami fontos rövidítése az Állam Ellenségeit Basztató Hivatalnak, csak valahogy még nem jött ki a betűszó. Vagy ilyesmi. De ezek a mocskok (libernyákok, vagy az már két brossurával ezelőtt volt?). akik a mindenféle aljadék hajléktalannak segítenek, meg terjesztik a család szentsége elleni eszméjének rombolásának a.. a eszméjét, ezek ottan tüntikéztek az adócsaló Iványi és bandája előtt, sőt részvételével.

Mer' a lényeg a' adócsalás, hisz tudjuk hogy oké, nem kapta meg az egyesülete a neki járó pénzt, de mit ugrál, örüljön, hogy nem küldtük rá a készenléti adóellenőröket! Mi? Ja, hogy ráküldtük...  hát akkor örüljön, hogy csak most. És mit ugrál ez vén szakállas fószer, tisztára mintha nem értené, hogy igen is három iratszekrény, meg hat merevlemez, az hat óra, lefoglalásilag, estig elbíbelődnek vele a hatóságok, csak mert itt demokrácia van, ha nem teccett volna észrevenni.
Az meg hogy az újságírók, meg az ellenzéki képviselők úgy másznak be az ablakon, az tiszta hülyeség, elvégre két-három héten belül a gujás miniszter úr (a neve most nem jut eszembe), úgyis sajtótájékoztat az ügyben, majd tessenek elolvasni a fideszponthu.pont.hu-n. Pont hu, vagy az már volt?
Nincs itt semmi látnivaló, tessenek oszolni, akinek meg nem tetszik a rendszer, az szavazzon erre, vagy menjen Londonba mosogatni. (De előtte tanuljon meg valami dél-indiai, esetleg karibi nyelvet.)
_________________ o _____________________

Fáradt vagyok én már ehhez, undorodom a potrohos pszichopata rezsimjétől. Túl öreg, hogy elhúzzak (hát, vagy nem), túl fiatal a halálhoz,de most tényleg: meddig csicskáztathatja a hatalom az embereket, és az ő életük bármely szeplőit? A válasz egyszerű, mióta hagyjuk. Meg mióta van vesztenivalónk. de mondjuk nekem nincs (Wagner úr: Ingyenélő vagyok, nincs rezsim az életre.)
Én már leírhatom, hogy baszódjál meg orbánviktor, s külön semjénzsolt! És itt kellene ideidéznem, vagy már harmadszor a dalt, amit végül is miért ne? Ismétlés a tudás... izéje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése