2022. február 1., kedd

Xavleg

Tegnap a hosszú című sorozat kapcsán gondolkodtam rajta, hogy vannak-e még hasonló agymenések, de csak a Dr. Strangelove, avagy hogyan hagytam fel az aggódással és szerettem meg a bombát (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) című Stamley Kubrick film ugrott be hirtelen, meg az, hogy Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, ami nem is cím, hanem rövid szinposzis.

Aztán ráakadtam a Logistic című svéd műalkotásra, aminek a címe örvendetesen rövid, maga a film viszont 857 óra hosszú, az több mint 35 és fél nap. Erika Magnusson és Daniel Andersson készítették, akik visszafelé követték végig egy kütyü (konkrétan egy lépésszámláló) útját, a stockholmi bolttól a kínai gyárig,és az egészet vették real time üzemmódban. Hát, nem egy szuperhősös akciófilm, pörgős dramaturgiával, de azért érdekes lenne, ha egyszer valamelyik hazai mozi legalább heccből bevállalná, a vetítőteremben kempingező nézőkkel.

És ha már ilyen marhaságok után nézelődtem, szembejött egy dél-afrikai grindcore zenekar, akiknél hosszabb névvel valószínűleg egyetlen banda sem rendelkezik a Föld glóbusztekéjén. Úgy hívják őket ugyanis, hogy XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX. Ami ráadásul nem is a teljes nevük, csak egy betűszó, ami azt takarja, hogy:

Acidic Vaginal Liquid Explosion Generated by Mass Amounts of Filthy Fecal Fisting and Sadistic Septic Syphilic Sodomy Inside the Infected Maggot Infested Womb of a Molested Nun Dying Under the Roof of a Burning Church While a Priest Watches and Ejaculates in Immense Perverse Pleasure Over His First Fresh Fetus (elnagyolt fordításban: Savas hüvelyi folyadékrobbanás, amelyet tömeges szennyes ürülék öklözés és szadista szeptikus szifiliszes szodómia okoz a fertőzött kukacokkal fertőzött apáca méhében, aki meghal egy égő templom teteje alatt, miközben egy pap  nézi és óriási perverz örömében ejakulál az első friss magzata felett)

Szerintem ezek után nem érdemes többet tudni róluk, a zenéjük amúgy nem rossz, nagyjából, mint a Napalm Death, csak ezek a srácok olyan messze estek Birmingham-től, hogy nevezéktani hülyéskedéssel kell felhívniuk magukra a figyelmet. (A nevük egyébként köznapi használatban csak Xavleg).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése