2022. február 6., vasárnap

Lábon kihordott agyhalál X

Az amerikai usákban néhány kongresszusi képviselő betámadta az Amazont, mert a tengernyi, általuk árult cucc között van egy élelmiszer-tartósító vegyi anyag, amivel már többen követtek el öngyilkosságot. És republikánus demokraták alkalmi koalíciója azt szeretné, ha inkább nem árulnának ilyesmit És hát igazuk is van, ez veszélyes! Eleve be kellene tiltani az efféle vegyületeket, meg általában mindent, amivel öngyilkosságot lehet elkövetni.

Először is tehát be kell tiltani  a vonatokat, mert gondolom még mindig többen ugranak vonat elé, mint ahányan tartósan tartósítják magukat nem-élelmiszerként, az egyébként meg nem nevezett szerrel. És valószínűleg még többen ugranak ki ablakokon, vagy le háztetőkről (mint nemrég egy korábbi Miss America), azaz le kell szerelni a tetőt az összes házról, ami két emeletnél magasabb, a legfelső szinten lakók meg használjanak ernyőt, ha esik. Persze az elszánt öngyilkos-aspiránsok ilyenkor még mindig kiugorhatnak az ablakon, tehát mondjuk a másodiktól felfelé az ablakokat is kötelezően be kellene falazni. Aki a naplementét akarja bambulni, vagy megnézni, hogy esik-e odakint, az guglizzon rá, vagy menjen az utcára, ha már korábban a sok utcára menős tüntetés kiharcolta, hogy joga legyen hozzá: Esetleg költözzön a legfelső emeletre, ott már úgysem lesz tető, tehát képben lehet a külvilággal kapcsolatban is.

És ha ez megvan, már csak a ruhaszárító kötelet, a borotvapengét, a hipót, a vízkőoldót, az összes nyugtatót, az autókat, az önvédelmi lőfegyvereket, a teszkós zacskókat, a 19.századi orosz prózát, a cipőfűzőt, a csontozókéseket, a függőhidakat, a gázsütőt, általában a tizenharmadik emelet, a január másodikát, a mély vizet és a 140 milliampernél erősebb egyenáramot kell betiltani.
Persze az ember a legkreatívabb állatfaj, így aztán  biztos megtalálná a megfelelő eszközt és/vagy helyszínt a sok korlátozás ellenére is, de hát mondjuk  az óceánokat és sziklaszirteket betiltani elég nehéz, de grizzlyket vagy a bengáli tigriseket is, utóbbiakat ráadásul lelőni sem lehet, hisz addigra nem lesznek már lőfegyverek.

Szóval a legegyszerűbb az lenne, ha betiltanák a nem természetes halált, úgy egészében, és aki mégis leveti magát Dover fehér szikláiról, vagy van olyan pofátlan, hogy belehal egy autóbalesetbe, esetleg negyven év alatt azért csak összedohányoz magának egy tüdőrák általit, azokat le kell csukni, mellette el kell tiltani a közügyektől,  aztán legközelebb kétszer is meggondolják az illegális elhunyást!
Vagy tiltsák be a hülye képviselőket, az talán egyszerűbb lenne, ha hatásosabb nem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése