2022. február 22., kedd

Háború

Most már biztos, hogy háború van egy szomszéd országban. Vlagyimir Vlagyimirovics Faszkalapov "békefenntartó" állagú csapatokat küld (mit küld, vezényel!) Kelet-Ukrajnába, nem kicsit megszálló jelleggel, hanem nagyon. Látható volt ez már a múlt hét végén, mikor a donyecki meg luhanszki szakadárok hirtelen nehéztüzérséggel kezdték lőni az ukrán hadsereget. (Ez tényleg jellemző: szakadárok nehéztüzérséggel, csak nem Vologya bácsitól kapták? Karira, szülinapra, mittomén...)
Erre azt mondja a Minden Oroszok mindenorosza, hogy mégse hagyják abba a hadgyakorlatot az ukrán határ mentén,mert hát arrafelé már zavaros a helyzet. Ja, hát ha kavarják, akkor az. Most meg már a békét mennek fenntartani, ha már szétbaszták remekül.

Na most az van, hogy putyin (csupa kisbetű)  terve nyilvánvaló volt, már régóta. Ez a fasz a a Szovjetuniót akarja vissza, mikor ő még megbecsült kágébé-ügynök volt, és a hatalom, ha oda akart baszni, akkor odabaszott, és szarhatott közben a gázárakra, meg a londoni tőzsdére. Ő ma már ezt nem teheti, és fel is cseszi magát rajta, hogy mióta van az a nyugati métely, hogy nem ő fingja a passzátszelet.

Ilyenkor jól jön egy háború. És ő, mint egy rendes szociopata, a halottakat és megnyomorítottakat csak az 'óhatatlan veszteségek' kategóriába teszi, számok egy táblázatban baszki, megnézzük amíg a lakáj hozza a pezsgőt meg a kaviárt, elvégre reggeliznie még egy történelmi léptékű államférfinek is kell.
Neki térkép e táj. És sajnos ceruzája is van hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése