2022. február 8., kedd

Ádám bátyám Sátánt látván...

...észrevette, hogy zsidó!

Hát igen, az összeesküvés-elméletek néha igen szórakoztatóak, nem kell mindig szeptikusan a Szkeptikus Társaság tagjának képzelni magunkat, hogy aztán logikusan, pláne érvelve közelítsük meg a sok sületlenséget. Meg hogy agyvérzés-közeli állapotba hergeljük magunkat azon, hogy egyes embereknél az ostobaság egyenesen arányos az önbizalommal és a vele járó fölényeskedéssel. (vö. „Mit dumálnak nekem ezek a tudóskák, én az Élet Iskolájába jártam, és tudom, hogy a Főd lapos, a Jani is volt Ausztriáliába, és mégse volt fejjel lefelé, hogy leessen.“)
Meg kell látni a konteók alapvetően szórakoztatóipari jellegét, ha úgy fogyasztjuk az ilyeneket, mint egy-egy Monty Python szkeccset, az már egy majdnem jó szabadidős program, két aggódás, idegeskedés vagy napi rutin konfliktus között.

Már régebben találtam egy blogot (sajnálatomra évek óta nem frissül tovább), ami azt az egyértelmű címet viseli, hogy Kitalált újkor, és gyakorlatilag bármely tetszőleges történelmi eseményről el bírja mesélni, hogy az nem is úgy volt, hazudnak nekünk a tudósok, a tanárok, a média, mindenki, mégpedig azért, mert a zsidó világ-összeesküvés (ami lényegét tekintve sátánista) így akarja. Hogy nekik, mármint az összes világzsidó esküvőnek ez pontosan miért is jó, az mondjuk nagyjából homályban marad, gondolom a Háttérhatalom miatt van ez, hisz azt már minimum az ókori Róma császáraitól tudjuk, hogy a hatalom akarásán nincs mit indokolni. A hatalom az olyan, vagy jobb is, mint a szex, a heroin vagy a gazdagság, a hatalomtól nem lehet trippert kapni, igazából lehetetlen túladagolni (bármikor jöhet a következő, kurva nagy adag), nem kell széfben dugdosni, miközben persze tetszőleges mennyiségű szexet, drogot és pénzt okozhat birtokosának. A hatalom igazi rakendroll, persze nem a többieknek, de azok meg kit érdekelnek? A hatalom tehát öncél, és ezt azok az összezsidó világeskük tudják a legjobban, akik már előre megírják a történelmet, utólag meg át.
Ennél a a faék egyszerűségű  világképnél kevés szórakoztatóbb van, persze csak addig, míg nem jön egy frusztrált osztrák festőpalánta, és gyárt ezekre alapozva birodalmi álmokat.

A Háttérhatalom helyi pedofil ügynöke.
(collections.ushmm.org)

Az egyik kedvencem az, mikor nekimennek egy-egy könyvnek vagy filmnek, a zakkant szerző és a náculó csipet-csapat a kommentszekcióból, hogy bebizonyítsák, kimutassák és cáfolhatatlanná tegyék, az illető mű valami irgalmatlanul nagy, sátáni terv eleme, a Globális Agymosás-projekt hasznos kis alkatrésze. A cáfolhatatlanság amúgy összejön nekik, hisz cáfolni leginkább tényekkel meg racionális érvekkel lehetne, de mivel az agymenéseikben egy szemernyi logika sincs, a tények meg vagy banálisak (három a magyar igazság, három királyok, szentháromság, véletlen?) vagy simán csak nincsenek, így a legnagyobb hülyeségeik a legellenállóbbak a cáfolatokkal szemben.

És akkor csak egy példa az egyházromboló, sátánista Csokoládé című film (2000. rendezte: Lasse Hallström) ami még tizensok év után is kihozza a szerzőből és szektájából a a történész-esztéta filo-antiszemitát, persze csak a maguk leárnyékolt módján.
A blog jeles ideológusa sorra leleplezi a film destruktív szimbolikáját:
A falut és viszonyait a mese kedvéért nem kevéssé archaizálták, hogy megtestesíthesse a Keresztény Európa végnapjait.
Anya és lánya vörös, kapucnis kabátban osonnak este az utcán, mert: „ ...e szín az erkölcstelenség és a bűn szimbóluma is, bizonyára a bibliai Jelenések Könyve nyomán, ahol a Nagy Szajha egy "skarlátvörös vadállaton ült", "bíborba és skarlátba öltözve"
A csokoládé természetesen maga a Tiltott Gyümölcs, általa lehet bűnbe esni, "Az Elnyomottak közé azonban a Nagyböjt idején pimaszul csokoládéüzletet nyitó, demonstratívan ateista Vianne személyében megérkezett a Megváltó..."
A film alapüzenet pedig egyszerű: "Jahve/Krisztus zsarnoki rabságban tart, a Sátán (Antikrisztus) felszabadít"

Aztán jönnek a bájos kommentelők:
Nem láttam! Sőt, csak most esik le, hogy ez és a Charlie és a csokigyár (ezt sem láttam) két külön film, de mindkettőben az ezerarcú Depp játszik.
A Csokoládé magyar bemutatója: 2001. március 15. Lehet véletlen... :) Ugye márc. 15. is egyházromboló volt, és a film is az.
És persze mindig van egy másik fékezhetetlen agyvelejű, aki biztos szintén nem látta, de aki fúde egyetért a többi elmebajnokkal:
Rég tervezgetem, hogy írok arról is. Az eredeti könyvtől eléggé eltértek, ahogy valamennyire a Csokoládénál is. Letisztították, sátánistábbá tették. Az alapmotívuma kabbalista. (...) A filmipar világszerte egy zsidó ipar, Hollywoodtól Etyeken és Moszkván át Sanghajig.
És az ultima ratio, egy kommentelő jómunkásembertől: "Miért pont a csokoládé???... - töprengtem rajta, miután megnéztem a filmet. Hiszen lehetne valami más is, sötétebb, bűnösebb élveztet nyújtó, mondjuk narkotikum.
Aztán rájöttem: mert állagában és színében a fekáliára hasonlít! Úgyhogy a sztori lucifer-nője sz@rral áldoztat... Hm... sátáni!"

(És így tovább, a teljes agyzsibbadásig, ami még nem  a nirvána, de apátiának már elmegy.)

Vagyis alapvetően nem rossz, mondjuk rendes iparosmunkával összerakott filmek, jó színészekkel, még simán lehetnek kódolt sátánista üzenetek, sőt főleg akkor azok, ha nincsenek direktben összeluciferezve. Csak úgy finoman, szőr mentén, szubliminálisan tolják a propagandát, és rombolják az egyházat. (De melyik az az egy ház, a római kaotikus, valamelyik protestáns, vagy esetleg az egyik keleti ortodox?) Még szerencse, hogy a blog körül (egykor) sündörgő okoskák ilyesmivel nem fárasztják magukat. Épp elég nekik a sok rejtett üzenet dekódolása, pláne úgy, hogy alapvető szövegértési és -alkotási problémáik vannak.

És még néhány remek elmélet (szerintük tény) az egy idő után unalmassá váló, szigorúan monoton növekvő zsidózáson kívül. Persze ne legyenek illúzióink, eme eltitkolt izék... titkok mögött is az izraeliták, a biboldók, a vöröstengerészgyalogosk állnak.
- Molnár Ferenc pedofil volt, tessék csak úgy elolvasni a Pál utcai fiúkat.
- Petőfi Sándor Széchenyi István eltitkolt gyereke, ezért kellett Segesvárnál eltüntetni.
- Makovecz Imre „sátánista álépítész“ volt, Móra Ferenc meg 'Lenin-fiú'.
- 1848-ban felforgató terroristák puccsolták meg a  békés polgárok konszolidált életét, a Hatalom titkos támogatásával. (Így aztán március 14. volt "A Béke, a Rend és Közbiztonság utolsó napja".)
- II. Rákóczi Ferenc a törökök utóvédharcát vívta XIV. Lajos támogatásával - még úgy is, hogy az emblematikusnak tekintett Buda visszafoglalásakor tíz éves volt. Ja persze, ezért "utóvéd" a harc.
- A pesti Kossuth-tér szakrális hely, a Nemzet Főtere, és csak  a Háttérhatalom gonoszsága miatt van a szabadkőműves, vérfertőző Kossuthról elnevezve.
- Mikszáth Kálmán lelkében ÁVH-s volt! - ám pechjére a komcsi államvédelem csak a halála után 38 évvel jött létre, 1948-ban.
- A forradalmárok rendszerint zsidók, a rendes nemzsidó ugyanis konzervatív, nem egy lázongó bajkeverő, ő jól elvan az Isteni Renddel.
- A Nagy Finnugor Összeesküvést az apostoli királyságot jogosan birtokló  Habsburgok ellenségei hozták össze, pedig nem vagyunk rokonok ezekkel mitugrász finnugrászokkal. (a szerk. megj.: Néprokonság és nyelvrokonság nem ugyanaz, nem mi vagyunk finnugorok, én pláne nem, hanem a nyelvünk, kéramalássan...)

Na jó, ennyitől azért már kezdek lefáradni, úgyhogy abba is hagyom, az emberi butaság máma már nem szórakoztat tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése